Hässleholm tappade i slutminuterna

IFK Hässleholm knep något överraskande en poäng borta mot serieledarna Mabi.
Sport • Publicerad 7 maj 2007

Men som matchen utvecklade sig:

Eftersom IFK Hässleholm ledde med 2– 0 en kvart innan slut borde nog alla tre pinnarna ha hamnat utanför Rosengård.

Ett litet olyckligt slut och att Hässleholm samtidigt bjöd in motståndarna i matchen bäddade för poängförlusten.

I 79:e minuten fick Erik Persson sitt andra gula kort och strax innan hade Murat Kücükvader alltför enkelt reducerat och strax innan slutsignalen kunde Niclas Öberg, hans första match i år, kvittera från nära håll.

Vid båda fallen brast det i markeringen. Inledningsskedet gick klart till IFK Hässleholm. Daniel de Stefano hade första möjligheten och efter elva minuter kom 0– 1. Daniel Hansson gjorde elegant mål ifrån straffkrysset.

Tyvärr blev Daniel skadad efter 27 minuter och Hässleholms anfallsspel tappade i styrka. Simon Larsson kom in i anfallsposition. Det blev också Simon som ökade till 2– 0 efter 69 minuter efter en fin framspelning av Burim Rexhepi. Samtidigt gick Mikael Larsson ut och Johan Waldermarsson kom in.

Hässleholmstränaren Daniel Nilsson var inte alltför nedslagen över att två poäng missades.

– Kanske den svåraste bortamatchen som vi har och det blev alltför tufft efter utvisningen. Annars var spelet ett steg i rätt riktning, även om jag kan tycka att MaBi fick sina mål lite väl enkelt. Nöjd med första halvlek, även om Davids skada satte ner vår slagstyrka framåt, även om MaBi inte skapade så mycket framåt. Daniel de Stefano tillhörde planens främsta aktörer.

Bobby Alm Nilsson och Burim Rexhepi får också ett klart godkänt betyg.

Nu är det början av säsongen och flera spelare, inte minst i försvaret, måste kunna betydligt bättre. Så ännu så länge är det alltför tidigt att placera in IFK Hässleholm i seriens topp– eller botten.

Rune S Pehrsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.