Annons

Hassö och Lindbäck bäst i Norden

RIDSPORT Anna Hassö från Tollarp och Niklas Lindbäck som tävlar för Gärds Rf ingick båda i det svenska lag som vann NM i fälttävlan. Sverige tog faktiskt full pott. Anna Nilsson vann individuellt med Linda Algotsson som tvåa.
Sport • Publicerad 3 juni 2002

VM-aktuella Anna Nilsson och Linda Algotsson tampades om segern. När danskan Laerke Larsen fick en avsittning och 60 straff i början av banan gick Anna upp i ledningen. Så var läget när Algotsson gick ut på terrängbanan som sista startande, och hon har många gånger visat hur snabb hon är. – Men i dag hade jag bestämt mig för att rida mer på säkerhet, jag ville inte ta några risker för My Fair Lady gör sin första tävling för säsongen. Jag fick en väldigt fin runda och My Fair Lady hoppade säkert på alla hinder, men tiden räckte inte riktigt till, förklarade Linda som fick nöja sig med silvret, slagen med 44 hundradelar av ett straffpoäng. – Jag var inte så nöjd första dagen, särskilt inte med dressyren. Men i dag gick Azzarro Z desto bättre på terrängen. Jag tog det ganska lugnt i början, men efter vattnet fick han galoppera på och det räckte till seger, sade Anna Nilsson. – Det är extra roligt att Annas häst Azzarro Z är tillbaka igen. Han fick en skada på EM för två år sedan, Anna har lugnt och metodiskt byggt upp honom igen och den här guldmedaljen visar att paret i högsta grad är aktuellt inför VM i september, sade förbundskapten Lars Christensson. Om det var ringrävarna som gjorde upp om de individuella medaljerna, så hade Christensson satsat på mera oskrivna kort i laget. – Jag ville ge några nya ekipage, som ligger snäppet under främsta eliten, chans att skaffa sig rutin. Det räckte till guld, så jag är givetvis väldigt nöjd. I laget red Anna Hassö på Rabbisch, Victoria Carlerbäck/Ballys Geronimo, Anna Öhlund/Caligula, Niklas Lindbäck/Tablette. Anna Hassö bor i Tollarp men tävlar för Frosta. Niklas Lindbäck bor i Flyinge med tävlar för Gärds Ryttarförening.q

Från TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons