Annons

Hat-trick förde Markus Näslund till NHL-toppen

ISHOCKEY. Markus Näslund är bäst i NHL. Med 27 mål toppar han skytteligan före Jaromir Jagr och Joe Sakic. –Det känns härligt, säger Vancouvers lagkapten.
Sport • Publicerad 15 januari 2001
Genom sitt hattrick mot Calgary och målvakten Mike Vernon gick Markus Näslund upp i topp på NHL:s skytteliga.
Genom sitt hattrick mot Calgary och målvakten Mike Vernon gick Markus Näslund upp i topp på NHL:s skytteliga.Foto: Skyttekungen.

Förra året gjorde Näslund 27 mål på hela säsongen (82 matcher). Den siffran är han uppe i redan efter 45 matcher i vinter.

Och bara en skada kan hindra honom från att slå sitt eget rekord på 36 mål från säsongen 98/99. Så Näslund får istället sikta på att spräcka drömgränsen 50 mål och leda skytteligan säsongen ut.

Annons

– Att leda skytteligan är inget jag går och tänker på, men det känns bra och jag ska försöka ligga kvar där, säger han till Canadien Press.

Det fanns många som tvekade om Näslunds skulle kunna klara av att ta över rollen som lagkapten i Vancouver.

Före honom hade ju ”lagkaptenernas lagkapten” – Mark Messier – haft ett ”C” på sin Canuckströja. Men Näslund har inte sett uppgiften som en börda – utan som en möjlighet.

– Det är ingen börda när laget spelar så bra och du har hela staden bakom dig.

– Jag pressar mig själv på ett helt annat sätt. Jag vill leda genom att vara ett föredöme och se seriöst på varje match, förklarar Markus, som i matchen mot Calgary natten mot måndagen gjorde sitt första hat-trick i NHL på två år.

– Jag har gjort två mål i flera matcher den här säsongen, så det var trevligt att få fullborda ett hat-trick. Vancouver vann matchen i överlägsen stil med 5–1. Två av målen kom i power play, vilket inte alls är ovanligt för Näslund.

Elva av hans 27 fullträffar har kommit i numerära överlägen.

Efter mål 25, 26 och 27 för säsongen toppar svensken NHL:s skytteliga före en trio bestående av Jaromir Jagr, Pittsburgh, Joe Sakic, Colorado och Bill Guerin, Boston, som samtliga har gjort 25 mål.

Från TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons