Annons

Hector tillbaka efter missarna – tia i Italien

I Kranjska Gora gick det inte alls.
Men i VM-genrepet i Kronplatz var Sara Hector tillbaka – och slutade tia.
Fransyskan Tessa Worley vann före Lara Gut-Behrami, Schweiz, och Marta Bassino, Italien.
Alpint • Publicerad 26 januari 2021
Sara Hector. Arkivbild.
Sara Hector. Arkivbild.Foto: Alessandro Trovati

Sara Hector fick en fin start på världscupsäsongen och var bland annat tvåa i storslalom i Courchevel i december – hennes första pallplats på sex år.

Sedan har placeringar inte varit lika bra.

Annons

Och allra tyngst gick det i Kranjska Gora för drygt en vecka sedan, där fungerade åkningen inte alls för 28-åringen. Första tävlingsdagen var hon sist av alla i andra åket och dagen efter blev det inte ens ett andraåk.

Men i italienska Kronplatz – den sista storslalomtävlingen innan VM i Cortina d'Ampezzo – var den tunga helgen bortglömd.

Hector, åtta efter första åket, hade elfte snabbaste tid i andra åket och slutade på tiondeplats.

Schweiziskan Michelle Gisin var snabbast efter första och såg sedan ut att gå mot segern, men misstaget i slutet resulterade i att hon "bara" blev sexa.

I stället vann Tessa Worley, Frankrike, före schweiziskan Lara Gut-Behrami och trean Marta Bassino från Italien.

Estelle Alphand, 13:e plats efter första åket, gjorde en stor miss i slutet, vilket gjorde att dyrbara sekunder försvann och 25-åringen slutade på sista plats av de som fullföljde andra åket.

Hilma Lövblom tog sig inte vidare till andraåket.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons