Heid utan seger på hemmaplan...

Efter hemmaförlusten krävs det nu två raka bortasegrar för att Kristianstad HK ska nå elitserien. ”Men de har inte vunnit en enda hemmamatch i elitserien”, påminner Linnea Jönsson.
Sport • Publicerad 7 april 2014

Elitseriekvalet avgörs i bäst av tre matcher. Skulle matchserien gå till en avgörande tredje match är det högre rankade BK Heid som får fördel av hemmaplan.

Men trots förlusten i Idrottshallen ser KHK sin chans på bortaplan.

– Man ska tänka på att de inte har vunnit en enda hemmamatch i elitserien den här säsongen, säger åttamålsskytten Linnea Jönsson efter förlusten.

Tränaren Lennarth Ebbinge håller skenet uppe.

– Det blir tufft, men vi ska göra vad vi kan.

Redan efter slutsignalen i går funderade ”Ebba” på en ny taktik inför returen. En taktik som kan innebära att man slopar punktmarkeringen på storstjärnan Adda Walther.

– Vi får kanske gå ner och spela mer ihop i ett vanligt 5–1-spel, säger han.

– Mittnian (Tilda) Matthijs lekte med oss, och även isländskan (Sunna Jonsdottir) var duktig.

BK Heid tog bara sex poäng i elitserien, men inte ett enda av dem på hemmaplan. Den psykologiska fördelen hoppas KHK kunna utnyttja i returmötet.

Det plus lite hårdare spel.

– Vi måste bli lite fulare rent ut sagt. Vi får ju själva rätt mycket stryk i vårt anfallsspel, säger Ebbinge.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.