Annons

Helsingborg tillbaka i träning

Fotboll • Publicerad 5 september 2020
Tränaren Olof Mellberg, Andreas Granqvist och de andra i Helsingborg har dragit i gång sin träning igen efter coronautbrottet i klubben. Arkivbild.
Tränaren Olof Mellberg, Andreas Granqvist och de andra i Helsingborg har dragit i gång sin träning igen efter coronautbrottet i klubben. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

Helsingborg har återupptagit sin a-lagsträning efter coronautbrottet som fick den allsvenska fotbollsklubben att stänga ner verksamheten.

Samtliga spelare har genomfört nya tester och alla provresultatet har varit negativa – utom ett. Det rör sig om en spelare som inte deltog i söndagens allsvenska match mot Djurgården och därför inte bedöms ha kunnat smitta övriga spelare, skriver Helsingborg i ett pressmeddelande.

Annons

Smittspridningen anses därmed vara stoppad och Helsingborg kan börja träna igen, konstaterar klubben.

Uppemot 15 spelare i Helsingborgs a- och ungdomstrupper konstaterades vara smittade av coronaviruset inför matchen mot Djurgården och Smittskydd Skåne rekommenderade att föreningen skulle lägga ner verksamheten tills vidare.

Trots att klubben bad att få skjuta upp matchen bestämde fotbollförbundets tävlingskommitté att den skulle genomföras

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons