Annons

Hemmaplan ger Rögle hopp: "En annan trygghet"

Läget är pressat med underläge 0–2 i matcher.
Hoppet står till hemmastyrkan. Rögle är obesegrat på hemmaplan i SM-slutspelet.
Ishockey • Publicerad 6 maj 2021
Röglekaptenen Mattias Sjögren är hoppfull när finalserien fortsätter på hemmaplan. Arkivbild.
Röglekaptenen Mattias Sjögren är hoppfull när finalserien fortsätter på hemmaplan. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Det kan verka underligt ett pandemiår när publikstödet knappt finns där. Med loge- och restauranggäster kan runt 100 personer följa en match.

Men faktum kvarstår:

Annons

Finaldebutanten Rögle har fem segrar på fem hemmamatcher i ishockeyns SM-slutspel.

På bortaplan har laget fyra raka förluster.

Nu laddar Röglespelarna för nästa möte med Växjö som också blir historiskt; det är den första SM-finalmatchen i ishockey genom tiderna i Ängelholm.

– Vi har haft en väldigt hög energi på hemmaplan, det är en liten annan trygghet att spela där. Jag hoppas att vi kan komma ut lite starkare och med lite mer energi än i Växjö. I slutändan handlar det om att kontrollera spelet och pucken, säger Mattias Sjögren.

Ovanlig vändning

Bara en gång har ett lag lyckats vända 0–2-underläge i matcher sedan finalserien utökades till bäst av sju i början av 2000-talet. Det var HV71 som 2008 vände 0–2 till 4–2 mot Linköping. Det här är sjunde gången som ett lag gått fram till 2–0-ledning.

Röglekaptenen är säker på att Rögle kan vända:

– Absolut, det gäller att glömma och gå vidare. Vinner vi på torsdag så är det de som kommer att börja fundera. Det sista man gör är att tappa hoppet. Det är mycket hockey som ska spelas och det kommer att bli en lång finalserie, säger Sjögren.

"Små grejer"

Rögle var nära att kvittera finalserien senast. Laget ledde två gånger, skapade de hetaste målchanserna, men lyckades ändå till slut förlora med 2–3 efter förlängning. Även den första finalen slutade med uddamålsförlust.

– Det är små grejer det handlar om, men i slutändan handlar det om effektiviteten. Senast gjorde vi en väldigt bra match och skapade tillräckligt många lägen för att vinna, säger Sjögren som är poänglös i finalserien och står på ett mål och fyra poäng i slutspelet.

Fakta: SM-finalserien

Match 1: Växjö–Rögle 2–1.

Match 2: Växjö–Rögle 3–2 e förl.

Match 3, torsdag 6 maj: Rögle–Växjö (20.00).

Match 4, lördag 8 maj: Rögle–Växjö (15.15).

Eventuell match 5, måndag 10 maj: Växjö–Rögle (20.00).

Ev match 6, torsdag 13 maj: Rögle–Växjö (20.00).

Ev match 7, lördag 15 maj: Växjö–Rögle (15.15).

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons