Hemmasonen dominerade på fullsatt Fight night

Första fighten hemma i Kristianstad. Då bjöd Världs- och Europamästaren Elias Daniel på galakvällens största show.
Sport • Publicerad 17 februari 2008
Elias Daniel. Bild: Bosse Nilsson
Elias Daniel. Bild: Bosse NilssonFoto: 

- Det är ju inte så ofta man fightas i Sverige överhuvudtaget. Så det var hur kul som helst att få fightas här i Kristianstad, säger thaiboxningsproffset Elias Daniel. Matchen mellan heltidsproffsen Elias Daniel och slovaken Michael Halada marknadsfördes som kvällens huvudfight. Och Elias hade sin strategi klar; att pressa hårt och hålla ett högt tempo. - Förutom det hade jag inte mycket att gå på. Jag kände bara till Haladas längd och fight record, konstaterar Elias vars egna fight record låg på 14 vinster varav fem KO:s, på 18 matcher.

Motståndarens längd (190 cm) och fight record (nio vinster på tio matcher) gav hemmapubliken förhoppningar om en stentuff huvudfight. Men thaiboxningskvällens "main event" blev istället en ren uppvisning. Eller "Elias Daniel show" om man så vill. VM- och EM-mästaren från Kristianstad var totalt överlägsen. Redan i den första ronden visade Elias var skåpet skulle stå. Elias aggressiva stil och kobraliknande rörelser fick den gänglige slovaken att se närmast orörlig ut. I rond nummer två lyfte sig Elias ännu ett snäpp - och det var snudd på klasskillnad.- Det gick faktiskt lite enklare än vad jag väntat mig. Men det gällde att hitta hans

svaghet och det gjorde jag ganska snabbt.Elias Daniel levde onekligen upp till sitt nickname "The Action Man" och denne visade upp hela sitt register. Allt till hemmapublikens stora förtjusning. Michael Halada fick ta emot kopiösa mängder med stryk - Elias fick in ett antal lyckade träffar med nävarna, knäna och fötterna. Frågan var inte om utan när slovaken skulle vara nere för räkning och kasta in handduken. Men detta inträffade aldrig. Faktum är att Halada inte gick i golvet någon gång under matchens fem ronder.

Din första fight på hemmaplan och inför storpublik. Då hade det väl suttit fint med en knockout seger?- Absolut, visst ville jag knocka honom. Det var det jag var ute efter hela tiden, ler Elias.

- Men jag insåg rätt snart att han inte skulle bli golvad. Han var ju så lång att jag inte fick in de riktiga fullträffarna. Så mot slutet valde jag att plocka mer poäng istället.

Även om matchen var långt ifrån spännande, ibland nästan monoton, blixtrade Halada till i de sista ronderna. Den sege slovaken lyckades faktiskt få ett par slagserier mot den annars överlägsne Elias Daniel. - Halada var långa stunder passiv för att sen slå till, det var väl lite deras taktik. Jag kände att han fick in nåt knä mot ansiktet, säger Elias och tar sig för kinden.Efter uppvisningen behövde domarjuryn inte direkt vara oense om att utse vinnaren. Resultatet blev enhälligt 3-0 till "The Action Man" som mottog kvällens största jubel.

En bra bit över 2000 åskådare hade bänkat sig i idrottshallen. Och enligt obekräftade uppgifter sattes det publikrekord.

Och Elias Daniel själv var odelat positiv till sin hemmadebut och arrangemanget av thaiboxningskvällen i Kristianstad.- Ja, ni ser ju själva. Galan blev en succé och stödet från publiken var fantastiskt, säger Elias som hoppas på fler Fight-Nights i Kristianstad.

- Antagligen kommer galan tillbaka till Kristianstad nästa år. Vi hoppas att det blir årlig grej.

Elias Daniel behöver dock inte vänta särskilt länge till nästa gala. - Om tre veckor ska jag till München och delta i en stentuff turnering. Det blir min största utmaning hittills, avslutar Elias Daniel innan han skyndar ut till efterfest i Kristianstads uteliv.

Filip Lundstedt

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.