Annons

hetaste liraren

Sport • Publicerad 21 september 2001

Du är veckans hetaste spelare. Vad säger du om det?

– Det var ju trevligt! Även om jag var hetast några gånger med KFF när vi låg i ettan, så är det här första gången i år jag får utmärkelsen. men jag tycker det är många i Hässleholm, som varit bra, det är många som borde vara hetast...

Annons

Har ni hunnit smälta seriesegern ännu?

– Ja, det tror jag vi har gjort. Det har varit en lugn vecka, för vi har knappt tränat på grund av vattensjuka planer. Så det har varit ganska lugnt – men det kanske vi är värda nu. Det är skönt att vi kan ta de matcher som är kvar och spela ut ordentligt. Jag hoppas många av de yngre spelarna får chansen nu, det finns många talanger i Hässleholm.

Hur många gånger har du blivit seriesegrare egentligen?

– Fyra. Jag har vunnit trean och tvåan med KFF, och femman med Knislinge före det här.

Och vilken serieseger har känts störst?

– När vi gick upp i ettan med KFF. Det var stort.

Du trappade ju ned för ett par år sedan, och gick till moderklubben Knislinge. Och så i år valde du att gå till hårdsatsande Hässleholm?

– Ja, jag ändrade mig. Det kändes som att om man ändå håller på och tränar, så kan man också satsa på allvar. Det är lite skillnad på att spela i femman och i trean.

Orkar du satsa vidare ett tag till?

– Ja, åtminstone nästa år. Men nu tar jag ett år i taget, det hänger ju inte bara på mig, utan även lite på vad familjen hemma vill.

Annons

Du har bildat mittlås med Marco Sueste under säsongen, en väl fungerande kombination uppenbarligen?

– Ja, jag hoppas det blir en fortsättning nästa säsong, att Hässleholms förhandlingar med Sueste löser sig.

Och nu är det full sula mot superettan?

– Ha, ha.. det är kanske LITE långsiktigt tänkt... men med några bra nyförvärv ska vi mycket väl kunna ligga på över halvan i division II nästa år.

Ni byter tränare också. Peter Persson ersätter Peter Churchill. Vad tror du om att få Persson som tränare?

– Det blir säkert bra. Jag känner Peter sedan tidigare, vi spelade faktiskt ihop i Kristianstads FF, när jag kom till klubben 1992.

Aj aj då. Det finns ingen gammal ful stämpling eller så kvar i hans minne, som skulle placera dig på bänken hela nästa säsong?

– He he, det tvivlar jag på. Vi spelade forwards tillsammans, så det var ganska lugnt på den fronten.

2. Martin Svensson, 28 år, forward, Österslöv.

Med sju minuter kvar att spela mitt Vittsjö i nordöstra sexan låg Österslöv under med 3–5. Sex minuter senare leder Österslöv matchen – efter att Martin Svensson gjort två mål, och Mikael Gradert slagit in segermålet. Hittills i år har det blivit 15 mål för Svensson – han har faktiskt nätat i samtliga matcher han spelat i höst!

Annons

3. Anna Jönsson, 25 år, forward, Fjälkinge.

Anna blev stor matchvinnare mot Hästveda, och gjorde fyra mål när laget vann med 6–1. En viktig seger – nu jagar kvalklara Fjälkinge serieseger. Sex poäng fattas upp till Ovesholm med två matcher kvar att spela... och Ovesholm i den sista matchen.

4. Niklas Trieb, 21 år, forward Yngsjö.

Serieledarna Yngsjö hade två raka förluster – då kallades skyttekungen Trieb hem från högskolestudierna i Stockholm, och fick spela mot Degeberga. Resultatet: Niklas gjorde tre mål, och såg till att Yngsjö vann med 6–2. Ska vi gissa att Yngsjö tycker det är värt lygbiljetten även de två återstående matcherna i serien?

5 Simon Sjöfors, 28 år, mittfältare Mjällby.

Sjöfors var kung på planen när Mjällby spelade oavgjort, 4–4 mot Sylvia. Börjar spelaren som värvades som frälsare till Mjällby äntligen hitta formen? Det behövs, Mjällby måste börja vinna igen om inte vägen till allsvenskan ska stängas.

… och så de svala:

1. Tosteberga/Nymölla.

Laget hade allt att spela om mot Treby.

Det slutade med två självmål, en frilägesutvisning och brakförlust. Nu lär Toseberga få svårt att klara sig kvar i fyran utan att kvala.

Annons

2. Kristianstads FF.

Tre matcher kvar att spela i division II. Sist i tabellen, säsongens bäste spelare, Anderas Svensson i England för att provspela för Cambridge.

Det ser inte ljust ut för KFF – i synnerhet inte efter plattmatchen mot Trelleborg i lördags som slutade 0–2.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons