Hett derby mot Osby avgör Albatross öde

BOWLING Elbogen besegrades med 16–4, nu har Albatross bara ett hinder kvar på vägen till kvalserien: Derbymatchen mot Osby nästa vecka. – Det är ju derby och det är alltid mycket känslor inblandade, säger Mikael Lorentzen i Albatross.
Sport • Publicerad 26 november 2001

Lördagens match mot Elbogens farmarlag var höstsäsongens näst sista och det blev en enkel seger sedan Albatross slagit till med nytt hallrekord. Slagningen slutade på 6775 – en putsning med nästan 100 pinnar.

– Två man var över 900. Mikael Jacobsson hade 953 och Mikael Söder 944. Lite extra roligt för Söder som var över 900 för första gången, säger Lorentzen.

Efter tre serier hade Albatross ryckt till sig 11–4-ledning och så var det avgjort. Gästerna verkade inte bry sig särskilt mycket och hemmalaget gjorde 5–0 i sista serien.

– Det är ju så med farmarlag, de har inte samma inställning, säger Lorentzen. Även Osby hade besök av Elbogens farmarlag och även i den matchen förlorade Malmölaget.

Det var ingen större bowlingupplevelse eftersom inget av lagen hade något att spela för.

– Det var relativt oinspirerat, säger Jari Harju i Osby.

Oinspirerat eller ej, Osby vann i alla fall med 11–9 och bäst var Jerker Thuresson som skrapade ihop 850.

Nästa vecka lär Osby nog inte ha några problem med inspirationen, då är det derby mot Albatross. För Albatross gäller det att ta poäng för att kunna ta steget upp i kvalserien, medan Osby inte har någonting att spela för… åtminstone inte sett till tabellplacering.

– Men det ska spelas om det, säger Jari Harju som liksom de andra i Osby tänker ge Albatross en rejäl match. Cefyra har redan fixat en plats bland de två främsta i division II och därmed säkrat en division I-plats efter jul, men Cefyra har inga planer på att slappna av. I lördags var tjejerna över 6000 för andra gången och segern över tabelltvåan SBC skrevs till hela 6083.

– Vi spelade jättebra, säger Petra Karlsson som var en av tre över 800.

– Pernilla Magnusson var bäst på 847, jag var tvåa med 839 och Jessica Håkansson hade 838, säger Petra Karlsson.

Nästa vecka väntar två bortamatcher för Cefyra innan jul och det blir division I.

– Vi ser fram emot en spännande vår, säger Petra Karlsson.

Av Mikael Hallqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.