Annons

HIF eller Osby för Estefanos?

FOTBOLL Awet Estefanos är fyrans hetaste spelare innan serien ens startat. Han spelar med Hässleholms IF – och tränar med seriekollegan IFK Osby! –Jag har inte bestämt vilken klubb jag ska gå till, säger anfallaren från IFK Hässleholm.
Sport • Publicerad 30 januari 2001
.Awet Estefanos har bestämt sig för att lämna IFK Hässleholm. Osby och Hässleholms IF har anmält sitt intresse. Bild: BOSSE NILSSON
.Awet Estefanos har bestämt sig för att lämna IFK Hässleholm. Osby och Hässleholms IF har anmält sitt intresse. Bild: BOSSE NILSSONFoto: Fyrans hetaste spelare

Awet Estefanos, med meriter från division I, förklarade tidigt att han ville ha ett miljöombyte efter tio säsonger i IFK Hässleholm.

Först snackades det om ett sabbatsår från fotbollen.

Annons

–Det var aldrig aktuellt. Det blir inte någon fortsättning i IFK, men jag ville bara ha ett miljöombyte, förklarar Awet.

Nu talar allt för en fortsättning i division IV.

Frågan är bara i vilken klubb?

Det vet han inte ens själv just nu.

–Jag tränar med båda klubbarna, mest för att hålla igång, men det är lite jobbet också som avgör, säger Awet. Han har tränat med både HIF och Osby, men i lördags dök han upp i HIF:s dress i träningsmatchen mot IFK Hässleholm.

Awet spelade en halvlek – till Osbys stora förvåning.

–Oj då, där ser man. Spelade han verkligen med HIF? säger nye Osby-tränaren Krister Renemark.

Det är ingen hemlighet att Osby hoppas kunna göra det stora klippet och locka över Awet.

–Det är egentligen inget vi vill släppa, men nu är det tydligen ute, säger Renemark.

Men konkurrensen är hård från Hässleholms IF.

Annons

–Awet är väldigt högt prioriterad. Vi har ett stabilt lag, men inga som gör mål. Han skulle bli en stor tillgång hos oss, säger HIF-tränaren Percy Olsson.

Som inte vet om han vågar tro på en lösning med Awet Estefanos.

–Vi vill verkligen ha honom, men HIF har en policy som gör det svårt att få fotbollsspelare, säger Percy.

Av Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons