HIF favorit till ”Johanssons pokal”

FOTBOLL VISBY. Helsingborg är överlägsen favorit till att ta hem SM-guldet. En tyngd på axlarna – eller en positiv kick? –Det är bara positivt, och lite överraskande. Vi lever med ständig press i Helsingborg, då är det bra med positiva förväntningar, säger tränaren Nanne Bergstrand.
Sport • Publicerad 4 april 2001
Lennart Johansson har fått ge namn åt den nya SM-pokalen. På den allsvenska upptaktsträffen tippades det att HIF skulle få höja den först av alla. Bild: SCANPIX
Lennart Johansson har fått ge namn åt den nya SM-pokalen. På den allsvenska upptaktsträffen tippades det att HIF skulle få höja den först av alla. Bild: SCANPIXFoto: Johansson hedrad.

Om HIF motsvarar förväntningarna blir laget först med att få höja den nya SM-pokalen, Lennart Johanssons pokal.

Svenske Uefa-presidenten hedras med den den nya pokalen. Johansson kände sig mycket stolt och var rörd till tårar.

Vid den årliga upptaktsträffen inför fotbollssäsongen som hölls på tisdagen i Visby fick fjolårets serietvåa – med överväldigande stöd – favoritstämpeln på sig.

Deltagarna, tränare, ledare och journalister, fick tippa de tre bästa lagen i allsvenskan. Ettan på varje röstsedel fick tre poäng, tvåan två och trean en.

HIF fick med 221 poäng nästan ett hundra poäng mer än tvåan AIK som fick 136 poäng. Halmstad (111) tippades trea.

–Det är väl kopplat till den fina höst vi gjorde, tror Nanne Bergstrand.

Att det blir med AIK och Halmstad som Helsingborg får tampas verkar de flesta tro. Men de två utmanarna ligger förhållandevis lågt utåt. Det är inget snack om SM-guld – utan Europaplatser. De fem första platserna ger Europaplatser (femman går till Intertotocupen).

Av Göran Sundberg, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.