Higgins: Det var en tung förlust

Med fem minuter hände det som inte fick hända. Alvestas Ted Ohlsson satte 3–2 till gästerna och efter det hämtade sig aldrig Osby.
Sport • Publicerad 20 januari 2011

– Det var en tung förlust. Det var en jämn match som jag tycker att vi borde vunnit. Men det är tre misstag som bäddar för deras tre mål, säger Osbytränaren Stephen Higgins.

Med 50 sekunder kvar av den andra perioden kvitterade Osbys Niklas Lindqvist Alvestas ledning. Därefter väntade en tajt och chansfattig tredjeperiod som såg ut att sluta mållös. Men med fem minuter kvar kom alltså avgörandet.

– Vi har en forward högt uppe i banan som missar en tackling och sen kontrar de väldigt snabbt på oss. Misstag kan göras högt upp i banan också, säger Higgins.

Osby fick chansen i powerplay efter målet, och testade dessutom att ta ut målvakten, men ingenting hjälpte. Något riktigt kvitteringsläge dök aldrig upp.

– Det blev lite krampaktigt på slutet. Killarna blev nervösa och såg rädda ut för att förlora, konstaterar Higgins.

Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.