Annons

Hjalmarsson har spelat sin sista NHL-match

Beslutet är taget.
Det blir inget mer spel för Niklas Hjalmarsson i NHL.
Ishockey • Publicerad 26 juli 2021
Niklas Hjalmarsson med Stanley Cup-bucklan 2015. Arkivbild.
Niklas Hjalmarsson med Stanley Cup-bucklan 2015. Arkivbild.Foto: Nam Y. Huh/AP/TT

Den 34-årige backen hintade redan i maj om att han kunde ha spelat sin sista NHL-match och i helgen skrev nordamerikanska medier att så blir fallet.

Något Hjalmarsson nu bekräftar.

Annons

– NHL-karriären är över. Det blir inget mer spel. Det är något som vuxit fram under en längre tid. Det finns inte samma hunger längre och jag vill välja att sluta själv innan man blir utskickad från ligan. Jag mår väldigt bra i kroppen och det är något jag verkligen värdesätter att göra även efter karriären. Därför känns det här som rätt tid att sluta, säger 34-åringen till Smålands-Tidningen.

Hjalmarsson är känd som en defensiv back med en uppoffrande spelstil. Han var som mest framgångsrik i Chicago där han spelade tio säsonger och vann Stanley Cup vid tre tillfällen. De fyra senaste säsongerna tillbringade han i Arizona där han var assisterande lagkapten.

På 821 grundseriematcher i NHL gjorde han 172 poäng fördelade på 25 mål och 147 assist.

Hjalmarsson var även med och tog silver på OS i Sotji 2014.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons