Annons

Hjärsås/Värestorp har hittat formen

FOTBOLL Hjärsås/Värestorp verkar ha hittat tillbaka till den formtopp laget hade i våras. I går tog man sin andra raka seger och man gjorde det efter stabila 2–0 mot formsvaga Vinslöv. Vi noterar också att seriens överraskning Sibbhult fortsätter att vinna, igår 3–0 mot Vankiva.
Sport • Publicerad 25 augusti 2001

Hjärsås/Värestorp–Vinslöv 2–0 (2–0)

Det har varit mycket upp och ner när det gäller H/V i år. Strålande insatser har varvats med riktigt usla insatser. Nu verkar laget vara inne i en ny formtopp.

Annons

– När alla ger järnet och kämpar för varandra går det bra, så är det bara. Segern mot Vinslöv var ganska säker, jag var aldrig orolig, säger Peter Lindqvist, tränare i H/V.

H/V avgjorde matchen redan i den första halvleken då Mikael Möller och Stefan Eklund hittade nätet.

Målen: 1–0 Mikael Möller, 2–0 Stefan Eklund.

Hanaskog–Finja 2–1 (1–0)

Hanaskog såg länge ut att tappa två pinnar i jakten på topplagen. Anslagstavlan visade 1–1 ända till sju (!) sekunder återstod av matchen.

Då lyfte veteranen Tomas ”Tjing” Svensson fram en lyra till Tomas Mårtensson som slängde sig fram och vräkte upp segermålet i nättaket.

Finja slet som djur och visade härlig kämpaglöd. Naturligtvis var förlusten extra tung för bottenkrigande Finja, med tanke på det sena segermålet för Hanaskog.

– Vi gjorde ingen höjdarmatch men nu känns det naturligtvis härligt. Det är ju alltid lite extra att få avgöra i slutsekunderna, kommenterar Stefan ”Messer” Andersson, tränare i Hanaskog.

Målen: 1–0 Henrik Olandersson, 1–1 Mikael Ströbeck (straff), 2–1 Tomas Mårtensson.

Sibbhult–Vankiva 3–0 (1–0)

Annons

Sibbhult hade inga större problem att hemmabesegra Vankiva. 3–0 skrevs segersiffrorna till och därmed tog Sibbhult klivet upp på andraplats i tabellen, på samma poäng som tabellettan Knislinge (som igår slog VMIK/AIF med 2–1, se annan artikel).

Sibbhult gjorde 1–0 på straff redan efter tre minuter och i andra säkrade man segern med ytterligare två mål.

– En stabil insats men vi borde gjort fler mål för att man ska vara riktigt nöjd. Jag vill dock ge extra plus till Andreas Malmberg och Sebastian Persson, säger Krister Andersson, tränare i Sibbhult.

Vi noterar också att skyttekungen Robert Lindecrantz fortsätter att ”måla”.

Målen: 1–0 Robert Lindecrantz (straff), 2–0 Andreas Malmberg, 3–0 Robert Lindecrantz.n

Av Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons