Annons

Hjulmand: "Fel att spelarna fick välja"

Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand tycker att det var fel att spelarna var involverade i beslutet att spela klart EM-matchen mot Finland under lördagskvällen.
Fotboll • Publicerad 13 juni 2021
Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand under de dramatiska scenerna på Parken i Köpenhamn.
Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand under de dramatiska scenerna på Parken i Köpenhamn.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/TT

Efter att Christian Eriksen drabbats av ett hjärtstopp i slutet av första halvlek i Danmarks EM-premiär mot Finland på Parken i Köpenhamn fick spelarna två alternativ av Europeiska fotbollsförbundet Uefa när det gällde att fullfölja matchen.

Antingen att spela klart under lördagskvällen eller spela klart den under söndagen.

"Väldigt, väldigt svårt beslut"

Annons

– I efterhand tycker jag att det var fel att spelarna fick välja mellan alternativen, säger Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand på en presskonferens under söndagen och fortsätter:

– Spelarna hade ingen aning om de hade förlorat sin bästa vän. Jag har en känsla av att vi inte skulle ha spelat. Det är en känsla jag har, att vi skulle ha gått på bussen och åkt hem.

Hjulmand poängterar däremot att det inte var enkelt att fatta något beslut över huvud taget.

– Ett väldigt, väldigt svårt beslut. Jag är väldigt stolt över att vara tränare för ett lag som agerade så som de gjorde.

Berörd Kjær utbytt

Efter att danskarna fått veta att Eriksen var vid liv och att hans hälsoläge hade stabiliserats togs beslutet att spela vidare under lördagen. Men hemmalagets spelare såg fortsatt skärrade ut när spelet återupptogs och matchen förlorades med 0–1.

Till exempel orkade lagkaptenen Simon Kjær bara spela till den 63:e minuten och valde att bli utbytt.

– Simon Kjær var djupt, djupt berörd. Han tvivlade på om han skulle kunna fortsätta, men han gav det ett försök. Men det lät sig inte göras och det är fullt förståeligt, sade Hjulmand på lördagens presskonferens.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons