Annons

Hofflander ger Lönsboda hopp

FOTBOLL Lönsboda GIF riskerar att åka ur division IV. Därför kallar man nu in förre Mjällby-försvararen Stefan Hofflander, 32. – Jag tror att jag har något att tillföra, säger Hofflander (bilden).
Sport • Publicerad 28 augusti 2001

Han är fostrad i Lönsboda GIF, men lämnade klubben redan som 19-åring.

Det blev 13 (!) säsonger och 225 A-lagsmatcher i Mjällby AIF innan han valde att lägga av inför årets säsong.

Annons

Nu är han tillbaka i moderklubben för att rädda dem kvar i fyran.

– Jag har inte spelat något i år, men när situationen blev som den blev i Lönsboda kändes det okej att ställa upp, säger försvarsklippan. Bröderna Thomas (ordförande) och Mikael (spelare) har länge försökt locka hem sin meriterade bror – och den här gången lyckades man.

– Det ska bli kul att spela med ”Micke”. Det har jag aldrig gjort tidigare, säger Stefan, som gör comeback i LGIF-tröjan redan på lördag i bortamatchen mot Kågeröd.

– Om jag platsar, säger han.

Han kommer hem till ett ostabilt och orutinerat Lönsboda. Tabelläget är prekärt och med fem omgångar kvar parkerar klubben på kvalplats. Det är ovanligt för Lönsboda som har spelat i division IV, eller division III, sedan 1979. Göingeklubben har aldrig varit sämre än sjua i fyran. I år får man nog vara glad om man kan greja nytt kontrakt, med eller utan kval.

Det var 1–8-smällen mot Tosteberga/Nymölla nyligen som fick klubben att agera och man var överens med Stefan Hofflander redan innan 5–1-segern mot Bjärnum i lördags.

– Jag har tränat en hel del på egen hand. Nu ska jag träna med Lönsboda en gång i veckan och med Mjällby en gång i veckan, säger Stefan.

Någon fortsättning över nästa år blir det däremot inte. I alla fall inte i Lönsboda.

– Nä, det här är verkligen en tillfällig lösning. Jag har sex och en halv mil Lönsboda. Det är för långt att köra, säger Stefan som är Blekingebo sedan många år tillbaka. Han stänger dock inte dörren för fortsatt spel på närmare håll – i Sölvesborgstrakten.

– Jag har sagt att jag ville ta detta året som ett sabbatsår. Jag har minskat ner från sex träningar i veckan till ingenting alls, vi får se sedan hur det blir, säger Stefan.

Annons

Efter en relativ lugn vår väntar nu en höst fylld av fotboll.

Han är ungdomstränare i Mjällby AIF – och nu också frälsaren som ska rädda kvar Lönsboda GIF i fyran.n

Av Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons