Annons

Hole-in-one två

Sport • Publicerad 16 augusti 2001

Ålder: 13 (fyller 14 i oktober).

Bor: Kristianstad.

Annons

Familj: Mamma och pappa, bror Jon och systrarna Ida och Elin.

Skola: Årskurs åtta på Nosabyskolan.

Handicap: 28,5.

Aktuell: Slog nyligen sin första hole-in-one.

Berätta om ditt drömslag?

– Det var på Nosabys 18:e hål. Det är ett par tre hål, 156 meter långt. Jag valde att slå en järnfemma och kände redan när jag slog till bollen att jag fick en bra träff. Jag följde bollen under hela luftfärden, och såg att den var nära flaggan.

När förstod du att du hade gjort hole-in-one?

– När vi gick fram mot greenen så var det några som stod där framme som hade sett slaget. De skrek och vinkade och gjorde tummen upp. När jag kom närmare kunde jag höra vad de sa.

Känslan i det läget?

– Jag blev faktiskt lite nervös. Jag visste ju att det hör till att man bjuder på champagne till alla som är med i bollen, och så började jag fundera på hur jag skulle klara det.

Annons

Hur löste du det problemet?

– Vi var fyra i bollen. Det var jag, mina kompisar Christoffer och André och så Andrés storebror Jens. På kvällen efteråt så kom dom hem till oss med sina familjer så bjöd jag på champagne och lite fika.

13 år gammal och du har redan slagit din första hole-in-one. Spelar du mycket?

– Nu i sommar har det faktiskt blivit en hel del. Sedan jag slog mitt hole-in-one förra veckan har det faktiskt blivit varje dag.

Men tänker du satsa på golden när du blir äldre?

– Nej, inte i första hand i alla fall. Jag tänker satsa på handbollen i IFK Kristianstad.Det är roligare.

Joachim Stenbäcken

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons