Annons

Holmqvist lämnar Bromölla

FOTBOLL Bara ett par veckor innan seriepremiären har Ifö/Bromölla IF drabbats av ett överraskande avhopp. Profilen Robert Holmqvist slutar – för att satsa på den civila karriären. –Man får inse att man inte kan leva på fotbollen och det här jobbet var för attraktivt för att tacka nej till, säger ”Robban”.
Sport • Publicerad 2 april 2001
Bromöllaprofilen Robert Holmqvist, till höger, lägger av med fotbollen för att satsa på ett nytt jobb på Föreningssparbankens huvudkontor i Stockholm. Bild: PETER ÅKLUNDH
Bromöllaprofilen Robert Holmqvist, till höger, lägger av med fotbollen för att satsa på ett nytt jobb på Föreningssparbankens huvudkontor i Stockholm. Bild: PETER ÅKLUNDHFoto: Flyttar till Stockholm.

Han är allroundspelaren som varit en av Bromöllas bästa spelare i många år och spelade dessutom i Kristianstads FF under den ettåriga division I-sejouren.

Men nu lägger han av – bara 24 år gammal – innan säsongen ens hunnit börja.

Annons

Chansen på ett jobb på Föreningssparbankens huvudkontor i Stockholm gick inte missa.

Han stannar i Bromölla månaden ut, träningslägret i Holland blir sista resan med gänget, sedan väntar det nya bankjobbet i Stockholm.

–Det är ett stort steg att flytta från lilla Bromölla till Stockholm, men det är samtidigt en nyttig erfarenhet och det ska bli riktigt spännande, säger ”Robban”, som aldrig tvekade när chansen kom.

–Man måste göra val här i livet och den civila karriären får gå före även det innebär att man måste offra fotbollen.

Av Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons