"Honken" lämnar NHL för Frölunda

I går presenterades Johan "Honken" Holmqvist som ny frölundait. Dallasmålvakten lämnar NHL för ett tvåårskontrakt med Göteborgsklubben.
Sport • Publicerad 24 juli 2008

- Vi är jättenöjda. Vi har jobbat på honom ett tag, säger Kent Norberg, Frölundas general manager.

Den 30-årige Holmqvist ville först och främst spela kvar i NHL men när han inte fick något tillräckligt attraktivt erbjudande såg Frölunda sin chans. "Honken" har skrivit på ett tvåårskontrakt men med en NHL-klausul inskriven som innebär att han kan lämna Frölunda för NHL efter nästa säsong. För Frölunda innebär det att de har två målvakter av toppklass som får slåss om platsen mellan stolparna den kommande säsongen.

- Jag tycker att vi har den klart bästa målvaktsuppsättningen i elitserien med Ari Ahonen och "Honken". Det känns väldigt bra att ha två så bra målvakter, säger Norberg.

Enligt Norberg var Holmqvist den sista stenen i Frölundas lagbygge som bland annat innehåller nyförvärven Riku Hahl och Joe Dipenta.

- Vi är jättenöjda med vår trupp och ligger lite lågt just nu. Men om något intressant dyker upp vet man aldrig, säger Kent Norberg. (TT)

Anders Forsberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.