Hoppfull inledning för hemmaryttarna

Upptakten på helgens nationella hopptävlingar i Vinslöv, det så kallade Vinslövs-spelet, gav en kanonstart för hemmaryttarna.
Sport • Publicerad 26 maj 2007
Henrik Lannér på Tea Party blev tre i Vinslövs-spelet. BILD: PETER ÅKLUNDH
Henrik Lannér på Tea Party blev tre i Vinslövs-spelet. BILD: PETER ÅKLUNDHFoto: 

I den första hoppklassen, en 1.20-hoppning med 61 startande, blev det således sex Vinslövs-placeringar med Malin Andersson som bäst på Chapany, medan det blev tre i den andra, en tidshoppning över 1.30 m. Här var Henrik Lannér bästa hemmaryttare bland 56 startande ekipage med sin tredjeplats på Tea Party.

Den kanske mest lyckliga Vinslövsryttaren efter de två inledande tävlingsdagarna var utan tvekan Satu Liukkonen, bosatt på Nygård i Gualöv. Hon lyckades nämligen klara tre av sina hästar, Qui Vivra Verra, Karisma och Celestine, till Scandinavian Open-tävlingarna under Falsterboveckan i mitten av juli.

– Jag gjorde två jättefina starter med 6-åriga Qui Vivra Verra på 1.30 m. och lyckades rida felfritt i båda. Detta var precis vad som behövdes. Förutom en plats i SO-tävlingarna fick jag genom Qui Vivra Verra ta emot meetingpriset som bästa unghäst, en mycket värdefull klocka. Karisma och Celestine hade vardera två felfria ritter på 1.20 m sedan tidigare men fordrade ytterligare en för sina "SO-biljetter". Detta fixade de galant redan i torsdagens tävlingar, så nog har tävlingarna för unghästar varit givande för min del. Satu Liukkonen startade också tävlingarna för äldre hästar strålande med två placeringar på 1.20 m genom Kastell"s Showman och Ryalist. Bästa lokala ryttare i denna klass var dock Sofie Svensson, Gärds på Cloud-Dancing med en femteplats. Andra lokala placerade i denna klass var hemmaryttarna Henrik Lannér, Monika Schaller och Sara Nilsson. Mimmie Faijermo tog en prisplats liksom Marie Husén, Fjälkestad och Jennica Sjöstedt, Ö Göinge.

Tidshoppningen över 1.30 m gav två fina placeringar för Remek Wierzbowski, Sölvesborg, tvåa på Blek Dzek och sexa på Part Two. Även här var Sofie Svensson femma på Cloud-Dancing. Bra framme var också hemmaryttarna Ann Trent och Lorenzo Calabro. Den sistnämnde kommer annars fullt laddad för helgens fortsatta tävlingar. Han har ju segern på 1.50-hoppningen förra året att försvara. I denna avslutande klass har han många svåra konkurrenter, Fredrik Linell, Jörgen Larsson, Fredrik Jönsson, Sölvesborgs-ryttarna Daniel Zetterman, Mimmie Faijermo, Anders Wemlerth, Stefan/Elin Sjögren, Frida Tinglöf, Annika Axelsson, några Vinslövs-ryttare...

– Vi har fått en fantastisk start på dessa fyradagarstävlingar, säger tävlingsledaren Eivor Andersson med ett stort och kvalitativt starkt startfält på kanonfin bana, signerad Bengt Rosberg. De yttre omständigheterna har också varit gynnsamma, trots några få regnstänk i den avslutande 1.30-hoppningen.

Leif Flintvall

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.