Annons

United förnedrat av Liverpool: "Mörkaste dagen"

Liverpools mäktiga 5–0 på Old Trafford var en kross som väckte frågor:
Vad håller Manchester United på med? Och hur länge får Ole Gunnar Solskjaer behålla jobbet?
Fotboll • Publicerad 24 oktober 2021
Mohamed Salah gjorde hattrick för Liverpool.
Mohamed Salah gjorde hattrick för Liverpool.Foto: Martin Rickett/AP/TT

Den prestigeladdade tungviktsmötet mellan Manchester United och Liverpool slutade i förnedring för hemmalaget. Obesegrade Liverpools 5–0 gör att laget flåsar Chelsea i nacken i Premier League-toppen, medan United halkar efter allt mer och är åtta poäng från serieledaren redan efter nio omgångar.

– Det är inte lätt att säga något, förutom att det här är den mörkaste dagen som jag har haft som ledare för de här spelarna, säger Unitedtränaren Solskjaer i Viaplays sändning.

Annons

Liverpool bjöd på en uppvisning i effektivitet, samtidigt som Manchester United-försvaret gång på gång uppträdde som yra höns.

Först kom 1–0 i femte minuten. Naby Keita nätade i friläge, framspelad av Mohamed Salah efter att United gått bort sig.

Hattrick av Salah

Innan kvarten var spelad kom nästa mål efter att Victor Nilsson Lindelöfs backkollegor Harry Maguire och Luke Shaw klantat till det och kolliderat. Diogo Jota kunde i situationen därefter göra 2–0.

Innan halvleken var över tog också Salah – vem annars? – plats i målprotokollet när han satte både 3–0 och 4–0.

– Först och främst ber vi om ursäkt till fansen, det här är inte i närheten av tillräckligt bra för den här klubben, säger Maguire i Viaplays sändning.

Ole Gunnar Solskjaer såg minst sagt sammanbiten ut när han med tunga steg gick mot omklädningsrummet och halvtidsvilan.

Det blev inte roligare för norrmannen i andra halvlek. Salah ökade på till 5–0 och när Cristiano Ronaldo blixtrade till och såg ut att snygga till siffrorna med ett klassmål... ja, då visade VAR-granskningen att den portugisiske stjärnan var offside i början av sekvensen.

När Paul Pogba, inbytt i paus, lite senare drog på sig ett rött kort innebar det ytterligare salt i de redan svidande såren i Unitedlägret.

Frågan är hur långt tålamod den anrika fotbollsklubben har med Ole Gunnar Solskjaer som huvudtränare för den stjärnspäckade truppen. Själv sade 48-åringen att han i alla fall har kvar tron på att han är rätt man att leda laget.

West Ham vann derbyt

Tidigare på söndagen klättrade West Ham tre placeringar, upp till fjärde plats, genom en 1–0-seger mot Tottenham.

Annons

Det var andra raka Premier League-matchen som Londonlaget vinner genom hörnmål. För en vecka sedan mot Everton, och nu alltså hemma mot Tottenham.

Det var Michail Antonio som nätade, genom att sträcka fram benet och peta bollen i mål efter hörnan.

Den svenske mittbacken Pontus Janssons Brentford förlorade andra raka Premier League-matchen, 1–2 mot Leicester på hemmaplan. Leicester gick därmed förbi Brentford upp på en nionde plats efter nio omgångar.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons