Hotad av nedläggning

Sport • Publicerad 26 maj 2003

Byastafetten har minskat rejält i omfattning de senaste åren. Tävlingen lockade i år totalt 25 lag, uppdelade i en tävlingsklass (sex lag), företagsklass (åtta), motionsklass (tio) och tjejklass (ett).

I höstas var arrangörklubben Härlövs IF nära att lägga ner byastafetten på grund av det minskade intresset.

– Fast med det beskedet var det jättemånga som hörde av sig och protesterade. Därför kom styrelsen till slut överens om att fortsätta med byastafetten. Nu talar det mesta för att det blir en byastafett även nästa år, berättar Kaj Göransson.

Tävlingsledare Göransson hoppas att en ny joggingvåg ska få fart på intresset igen.

– Framför allt hoppas vi på att fler företag ska ställa upp. 25 lag är smärtgränsen. Helst vill vi se 40-50 lag, å andra sidan behöver vi fler funktionärer som ställer upp då. För tillfället tvingas löparna i Härlöv hjälpa till mycket och det påverkar förstås resultaten negativt..

Bland de 25 anmälda lagen hittar vi ett enda tjejlag. Ryssbergets IK var ensamma representanter i tjejklassen i år.

– I fjol hade vi viss konkurrens, men inte i år, vilket är tråkigt, konstaterar, Per Gunnarsson, lagledare i Ryssbergets IK.

Jens Brogren

LÖPNING KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.