Annons

Hysén tränar Wäungdomar

FOTBOLL VÄ. Glenn Hyséns fotbolls academy har nått Vä. För femte året i rad. – Det här är mycket populärt bland våra fotbollsungdomar. Glenn ger verkligen allt och är otroligt duktig på att motivera ungdomarna, säger Alexander Trimark som tillhör Wä IF: s ungdomssektion.
Sport • Publicerad 7 augusti 2001
Skotträning. Julia Molin lossar stora kanonen.
Skotträning. Julia Molin lossar stora kanonen.Foto: 

När Bladetsporten kommer ut till Vä idrottsplats är träningen redan i full gång och tempot är högt.

– Det ska vara full fart och gärna så många tävlingsmoment inlagda i träningen som möjligt, säger Glenn.

Annons

– Det är det ungdomarna tycker är allra roligast... Engelsmannen Bobby Bennett startade fotbollsskolan för snart 20 år sedan. Han reste runt bland klubbarna i Bohuslän.

I början av 90-talet dök Glenn Hysén upp som gästtränare på lägren och när han lämnade proffsfotbollen 1993 började samarbetet med Bennett.

Fotbollsskolan döptes om till Glenn Hyséns fotbolls academy och nu när Bennett är talangscout för Arsenal har Hysén fått ta över ansvaret mer och mer för fotbollsskolan.

Med sig till Vä har han ytterligare två instruktörer Gary Seaward och Gert Criel.

– Det varierar från vecka till vecka. Men det är inga problem att hitta instruktörer som vill ställa upp, säger Glenn, som är fullbokad hela sommaren.

– Tanken var att vi bara skulle hålla till på västkusten, men nu har vi växt och reser runt i nästan halva landet – från Gävle till Vä... Lägret varar i tre dagar och varje dag grillar Hysén ungdomarna i två två timmars pass.

– På förmiddagen är det teknikträning och på eftermiddagen är det alltid matcher. Då spelar vi Champions League, berättar Hysén.

Vilket som är roligast? Svaret är givet hos de 60 ungdomarna:

– Champions League!

– Att spela matcher är alltid roligast, säger Bossy Trimark, som är en av dom som varit med under alla fem åren som Hyséns foitbollsakademi gästat Wä.

Annons

– Det är lika roligt varje år, säger Bossy. Ett annat uppskattat inslag är elitspelarna som gästar lägret.

I fjol var före detta Helsingborgspelaren Erik Wahlstedt gäst och pratade med ungdomarna och skrev autografer.

I år kommer spelarna från Malmö FF.

Vänsterbacken Robert Kjellin får troligtvis sällskap av skyttekungen Niclas Skoog, som nyss värvats från Örebro.

– Det är inte riktigt klart om det blev Skoog som följer med, men vi hoppas på det, säger Hysén.

Av Jonas Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons