Annons

I dag blir Blennborn klar för KFF

FOTBOLL Det har varit turbulens kring Kristianstads FF inför seriestarten. Men idag läggs den sista biten i KFF: s pussel. –Vi hoppas att det blir klart med Richard Blennborn under dagen, säger KFF: s fotbollsbas, Stefan ”Stoffe” Olsson.
Sport • Publicerad 19 april 2001
Richard Blennborn har väntat länge på att bli spelklar för sin nya klubb Kristianstads FF och nu verkar affären ha löst sig.
Richard Blennborn har väntat länge på att bli spelklar för sin nya klubb Kristianstads FF och nu verkar affären ha löst sig.Foto: Blir löst i dag.
Clemente Agyekym
Clemente AgyekymFoto: 
Niklas Nordgren
Niklas NordgrenFoto: 

Om KFF och Broby – Blennborns moderklubb – kommer överrens om en övergångssumma, så har KFF gjort klart med sitt åttonde och sista nyförvärv.

För bara ett par veckor sedan var antalet klara nyförvärv knappt hälften. Uppladdningen har således inte varit den bästa inför KFF: s premiärmatch i division II som spelas på söndag. Men nu hoppas alltså KFF-basen att nye tränaren Lars-Göran Edfors ska få spela med ”ordinarie lag” i premiärmatchen mot Ljungby. Om Richard Blennborn blir klar är det bara Robin Nennesson – som dragits med en fotskada – som är osäker på spel.

Annons

Anledningen till att Blennborn-affären ser ut att lösas är att uppgörelsen mellan KFF och Boden som rör Mathias Rosén verkar fått en öppning.

–Boden har inte haft så bråttom med att lösa ”Rossi”, deras serie börjar ju inte förrän den femte maj, säger ”Stoffe”.

Även anfallaren, Clemente Agyekym, från Kirseberg är nu klar för KFF. Clemente letar jobb och egen lägenhet men har flyttat in hos en kompis där han bor tills vidare.

”Stoffe” hoppas mycket på nyförvärvet från Malmö.

–Det kan bli roligt att följa honom. Han kommer helt klart att bli en attraktion i tvåan, säger ”Stoffe” Olsson. Men KFF kommer att tappa talangen Niklas Nordgren till sommaren.

När han har gått ut skolan i juni talar det mesta för att han lämnar Kristianstads FF och Sverige för England och Premier League-klubben Middlesbrough.

–Inget är klart, men Middlesbrough är det klart hetaste alternativet idag. De ligger på hårt och vill verkligen ha över mig, säger Niklas.

–Men som sagt inget är klart, även om det mer och mer lutar åt Boro. Jag har varit över i England två gånger och jag är imponerad av vad klubben har kunnat visa upp...

Av Mikael Hallqvist och Jonas Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons