Annons

IBK har laddat med fotboll

INNEBANDY Kommunens bästa innebandyklubb satsar på – fotboll. Därför dröjer det några veckor innan IBK Kristianstad har fullt lag på träningen. – Risken är att vi får en lika dålig start som ifjol, säger tränaren Mathias Lindqvist.
Sport • Publicerad 21 september 2001

IBK Kristianstad kommer till premiären i innebandytrean med minimala förberedelser. Flera av klubbens spelare satsar i första hand på fotbollen och därför har det varit glest på träningarna.

– Jag kan tänka mig att det blir som ifjol. Vi kommer att bli bättre och bättre för varje match.

Annons

Tollarps IF:s Jörgen Jönsson och Nosaby IF-kvintetten med Pelle Tillström, Kalle Åstedt, Ola Svärd, Andreas Johansson och Per-Olof Öien kommer inte att inleda division III-satsningen förrän fotbollssäsongen är avslutad.

– Vi har tränat alldeles för lite och spelat för få träningsmatcher för att vara på gång redan nu, säger Lindqvist Fast mardrömsstarten som laget fick ifjol ska undvikas till varje pris.

– Då hade vi nog fem raka förluster direkt och det har man inte råd till, fortsätter Mathias Lindqvist.

Ifjol tvingades IBK Kristianstad kvala sig kvar. I år höjer man ribban och siktar på en mittenplacering i trean. Laget har spelat två träningsmatcher inför säsongsstarten – det blev förlust med uddamålet mot både Nosaby och Bromölla. I premiären väntar nykomlingen och nya derbyfienden Göinge IBK.

– Det kommer att bli tufft, vi får försöka slå ur underläge.

nÖsterängs IBK har lagt ner verksamheten. Nu är ni plötsligt Kristianstads bästa innebandyklubb. Känner ni pressen?

– Det som har hänt är inte bra. Vi satsar inte speciellt hårt utan spelar först och främst för att vi tycker det är roligt, men sen är det klart att man vill ligga så högt upp som möjligt.

nHur ska innebandyn vända trenden?

– Det ser ju illa ut för flera sporter i Kristianstad. Innebandyn måste ha en bra ungdomsverksamhet, men det ser ut som om engagemanget inte är det rätta. Det kommer nog att dröja innan vi har ett riktigt topplag från Kristianstad och det är synd.n

fakta

Annons

n Klubb: IBK Kristianstad.

Serie: Division III Skåne.

Nyförvärv: Lorentz Smith (målvakt), Vinnö.

Förluster: Inga.

Tränare: Mathias Lindqvist.

Målsättning: Mittenplacering.

Av Anders Thell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons