Annons

Ibrahimovic utvisad och nära nytt kontrakt

Först var han inblandad i två mål – sedan fick han syna det röda kortet.
Zlatan Ibrahimovic visade upp sig både från sin briljanta och kontroversiella sida när Milan besegrade Parma på bortaplan med 3–1 i Serie A.
Samtidigt bekräftar Milan att en kontraktsförlängning med den svenske stjärnan är nära.
Fotboll • Publicerad 10 april 2021
Milans Ante Rebic firar tillsammans med Zlatan Ibrahimovic efter 1–0-målet.
Milans Ante Rebic firar tillsammans med Zlatan Ibrahimovic efter 1–0-målet.Foto: AP/TT

Ibrahimovic spelade snyggt fram Ante Rebic som vände på en femöring och sköt 1–0 redan i åttonde minuten.

Sedan väggspelade den svenske landslagsstjärnan med Theo Hernández som spelade fram Franck Kessié till 2–0 i 44:e.

Annons

Men i den 60:e minuten var det slutspelat för "Ibra".

Plötsligt drog domaren Fabio Maresca upp det röda kortet och viss förvirring uppstod. Efteråt sade Milantränaren Stefano Pioli till Sky Sport Italia att Ibrahimovic inte hade smädat domaren:

– Jag pratade just med Zlatan och han sa att han argumenterade med domaren. Men han garanterade att han inte varit respektlös. Zlatan berättade för mig att ha sa till domaren: "Du bryr dig verkligen inte om vad jag säger till dig".

Efter utvisningen tog en annan svensk tillfället i akt. Parmas svenskitalienare Riccardo Gagliolo reducerade från nära håll och Milan var pressat efter Ibrahimovics utvisning.

Men på tilläggstid avgjorde Rafael Leao och Milan tog hem alla tre poängen.

Inför matchen bekräftade Milans tekniske direktör Paolo Maldini uppgifterna som cirkulerat ett tag att 39-årige Ibrahimovic är nära en kontraktsförlängning för ytterligare ett år i Milanoklubben.

– Vi är väldigt nära en uppgörelse med "Ibra". Det är bara några små detaljer som ska lösas, sade Maldini till Sky Sport Italia.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons