Icke godkänt, VMA

Korsbandsskadan höll borta VMA:s Jens Bertilsson från fotbollen i ett och ett halvt år. Nu är han på väg tillbaka på allvar och spelade trettio minuter i träningsmatchen mot IFK Hässleholm.
Sport • Publicerad 9 mars 2008
IFK Hässleholm vände och vann med 2–1 mot VMA IK. BILD: TOMMY SVENSSON
IFK Hässleholm vände och vann med 2–1 mot VMA IK. BILD: TOMMY SVENSSONFoto: 

- Trött? Ja, det kan man lugnt säga. Det var en rejäl pärs och jag fick springa hur mycket som helst, pustar Brobysonen.

VMA IK hade en 1-0-ledning i paus, målet innickat av Nils Ekwall efter en vänsterhörna. VMA såg då hyfsat stabila ut och skapade chanser, främst på fasta situationer och på snabba omställningar. I andra halvlek kom däremot IFK Hässleholm ut som ett helt annat lag, spelade ett snabbt passningsspel och vände till 2-1.

Burim Rexhepi löpte och löpte och Jens Bertilsson hade fullt sjå på sin vänsterbacksplats.

- Det var ett svårt läge att komma in i, säger Bertilsson.

Det var VMA:s fjärde match på försäsongen och en av de sämsta tycker tränaren Fredrik Johansson. Han saknade rörelsen, passningsspelet och djupledsspelet.

- Vi hade inte det klippet som i tidigare matcher. Det här var inte riktigt godkänt.

VMA har fått in flera nya spelare till den här säsongen, därav mittfältaren Berat Gjyrevci som spelade i går. På högerbacken fanns nye Mattias Erlandsson, från Hörviken som fick gå in i mitten när Jens Bertilsson fick hoppa in som högerback. I december 2006 genomgick han en operation för sin korsbandsskada. Efter det fick han en inflammation i såret och fick gå på penicillin i fyra månader och få behandling på sjukhuset i Hässleholm .

Efter en lång rehabträning kunde han vara med på utomhusträningen och spelade 30 minuter i träningsmatchen mot Mjällby AIF. I går fick han 30 nya minuter och tycker att det känns skönt att vara tillbaka.

Den forna yttermittfältaren spelar numera som ytterback, en position där Bertilsson också kan utnyttja sin snabbhet.

IFK Hässleholm spelade två matcher den gångna helgen, förutom VMA-matchen även mot Ifö/Bromölla (se annan artikel).

- Vi har mixat friskt under matcherna hittills. Det är först nu som vi börjar att fundera hur vi ska formera laget på allvar, säger tränaren Daniel Nilsson som tycker att juniorerna Kalle Olsson (målvakt, stod i går), Joakim Osberg och Anton Svensson (anfallare, respektive mittfältare) har växt in bra i laget.

Jens Brogren

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.