IFK åkte på en rejäl näsbränna

Sport Artikeln publicerades

HANDBOLL Förlust 19–22 (8–9). Jonas Bondesson till sjukhus med bruten näsa. Matchen mot Stavsten blev en rejäl näsbränna för IFK Kristianstad.

– Det är bara att erkänna att vi väger lite för lätt mot Stavsten, säger IFK-tränaren Uffe Larsson.
– Och speciellt när vi blir av med flera nyckelspelare under matchens gång...
Jonas Bondesson var nämligen inte ensam om att få lämna plan för tidigt.
Martin Carlsson linkade ut med stukad fot, Tobias Fredriksson fick rött kort efter tre utvisningar och när dessutom Mattias Jönsson var punktmarkerad i nästan 60 minuter så vägde IFK lätt.
Framför allt framåt.
– Försvarsmässigt gör vi en bra match, framåt är vi för tunna. Vi har bara fyra niometers spelare i truppen och när ”Jösse” blir punktad och ”Tobbe” utvisad så håller det inte. Dessutom var Jon Svensson sjuk, förklarar Uffe Larsson. Christian Olsson fick bära ett tungt ansvar. Han sköt mycket – men oftast stod Johan Nilsson i vägen. Christian gjorde bara ett mål.
Bakåt såg det bättre ut. Försvarsspelet var stabilt och Stavsten fick slita för varje mål – åtminstone i första halvlek.
Tog man sig förbi IFK-muren så stod Ted Hermansson i vägen.
Ted släppte första bollen förbi sig först efter tio minuter (!). Då hade IFK-målvakten radat upp räddningar och han fortsatte i samma fina stil resten av matchen.
Enda plumpen i protokollet i första halvlek var Stavstens ledningsmål 9–8 i halvlekens allra sista kast.
Klockan stod på 30.00 och Stavstens dansk Kenni Nörskov presenterade sig för första gången. Han sköt igenom IFK-muren av fem spelare och Ted hann inte reagera. I början av andra halvlek avgjordes sen matchen.
Kenni Nörskov hade varit osynlig fram till första halvleks sista sekund.
I andra halvleks inledning var han desto hetare. Under halvlekens första elva minuter avgjorde han matchen.
Med fyra mål såg han till att Stavsten ryckte ifrån till 16–10. Sen kröp han ut i ”vänsterstruten” igen och blev osynlig.
– Kenni har ont i axeln och skulle egentligen inte spelat. Men eftersom vår andre dansk Jesper Sigfridsson fått ledigt så ställde han upp, förklarar Eje Wilör, som bygger för elitserien.
– Målsättningen är att spela i elitserien om två säsonger.
Då gäller det att vinna tvåan i år och ta sista steget till elitserien nästa år och Wilör är fast besluten att lyckas.
Hans redan starka lag ska bli ännu starkare.
– Vi kommer att förstärka laget med ytterligare en spelare och då är det inget lag som ska rubba oss. Ingen ska säga att vi inte hade ett tillräckligt bra lag i alla fall, säger Eje.
IFK Kristianstad då?
Efter två raka segrar kom årets första förlust och det är bara att konstatera att man inte håller samma klass som Stavsten.
Men trots alla motgångar under matchens gång, så gav spelarna aldrig upp, men riktigt i kapp kom man aldrig. Av Jonas Nilsson