Annons

IFK får vänta på beskedet

HANDBOLL Igår skulle IFK Kristianstad få beskedet. Skatteackord eller inte. Konkurs eller inte. Men Kronofogdemyndigheten har ännu inte fattat något beslut och nu dröjer det till början av nästa vecka.
Sport • Publicerad 31 januari 2001

–Jag har begärt in fler handlingar från andra myndigheter och det gör att jag inte kommer att fatta något beslut idag (läs igår), säger Per-Henrik Björverud som är den som handlägger ärendet hos Kronofogdemyndigheten i Malmö.

–Resten av veckan är jag i tjänst, men inte i Malmö. Det innebär att jag med största sannolikhet fattar ett beslut i början av nästa vecka – måndag eftermiddag eller tisdag förmiddag... Per-Henrik Björverud har under några dagar gått igenom IFK Kristianstads ansökan om skatteackord.

Annons

Han har bildat sig en uppfattning om klubben och om klubbens chanser att leva vidare.

En uppfattning han behåller för sig själv.

–Det är först efter att jag har skrivit beslutet, som ett beslut är taget, säger Björverud.

–Och jag vill inte ge någon kommentar om vart åt det lutar. Det är ingen idé att du frågar ens...

Beskedet från fogden är inget som gläder IFK-ordföranden Ingvar Edvardsson (bilden).

–Det är hopplöst. Nu får man gå i ovisshet i ytterligare en vecka, suckar Ingvar. –Det är fruktansvärt jobbigt med en så här utdragen process. Speciellt när man själv inte har varit med om att skapa den...

Av Jonas Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons