Annons

IFK gav Carléns pojkar en handbollslektion

De stora pojkarna lekte med Olympic/Viking. De lite mindre med Ystads IF, IK Nord och Wasaiterna. IFK Kristianstads P16-lag tog sig busenkelt vidare från pojk-SM:s steg 1 som avgjordes i Kristianstad under helgen.
Sport • Publicerad 30 september 2003
Andreas Mårtensson springer rakt igenom Ystads försvar. IFK besegrade Per Carléns pojkar med 27–19 och imponerade stort i steg 1 av pojk-SM. Ystadstränaren Carlén visste inte riktigt vad han skulle göra för att få stopp på IFK. BILDER: BOSSE NILSSON
Andreas Mårtensson springer rakt igenom Ystads försvar. IFK besegrade Per Carléns pojkar med 27–19 och imponerade stort i steg 1 av pojk-SM. Ystadstränaren Carlén visste inte riktigt vad han skulle göra för att få stopp på IFK. BILDER: BOSSE NILSSONFoto: 

27-19 mot Ystads IF, 38-19 mot IK Nord, 34-10 mot Wasaiterna...och så då 27-20 mot Olympic/Viking.

Snacka om utklassning. Helgen var minst sagt lyckad för alla orangefärgade handbollsfans i stan. Lördagen inleddes med att IFK:s P16 gjorde en stormatch och besegrade Per Carléns Ystad med åtta bollar – 27-19.

Annons

Ungdomarna fortsatte på söndagen med att närmast förnedra två handbollslag. Det är bara att ta en titt på siffrorna på ovan så förstår ni att det inte handlade om handboll.

Snarare lekstuga.

– De två sista matcherna har inte varit mycket till matcher, det har varit ganska avslaget för att vi varit så överlägsna. I den sista matchen mot Wasaiterna luftade vi en hel del folk, säger Sten Ravhed, som coachar ungdomarna tillsammans med Lennart Ebbinge, som i helgen var på utflykt med Åhus. För IFK:s pojkar, födda 1987 och 1988, väntar nu steg 3-spel under helgen den 6-7 december.

– Dom två bästa i gruppen gick direkt till steg 3 medan trean och fyran får ta omvägen via steg 2, berättar Sten Ravhed.

Ravhed & Co siktar på att gå hela vägen till steg 5. Med andra ord siktar man på att ta sig ända till SM-slutspel.

– Vårt mål är att ta oss dit och det tycker jag är rimligt. Vi slog Ystad med åtta bollar, ett lag som vann SM för 14-åringar för två år sedan och har fem landslagsspelare i laget.

IFK sattes bara på prov mot just Ystads IF. Men någon större dramatik blev det inte ens där.

IFK gick snabbt ifrån till 5-1 och Ystad var sen aldrig närmare än tre bollar upp.

Matchhjältar i Ystadmatchen var målvakten Henric Åkesson och tiomålsskytten och kantspringaren Anders Brorsson. – Brorsson har utvecklats rejält med den ökade träningsdosen, de här killarna tränare fem pass i veckan och alla är otroligt ambitiösa.

– Igår hade dom ledigt från morgonträningen, som börjar 06.30, och när dom fick det beskedet blev dom nästan besvikna, skrattar Ravhed.

Annons

I sista matchen mot Wasaiterna luftade man en del spelare, och då visade man också att truppen är bred. Björn Skoglund gick in i andra halvlek och spikade igen kiosken totalt. Zebastian Nilsson var vesselsnabb när det vankades kontringar.

Christoffer Björklund, som spelar i lagets förstauppställning, gjorde lite som han ville mot Wasaiterna.

När han ville hoppa upp och klämma dit bollen, ja då gjorde han det.

Den känslan förmedlade han i alla fall till läktaren.

Marcus Nilsson

HANDBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons