Annons

IFK Hässleholm mot serieseger

n FOTBOLL HÄSSLEHOLM. Det återstår sex omgångar, men IFK Hässleholm har i praktiken redan säkrat seriesegern. Till och med tränaren Pete Churchill, som tidigare vägrat diskutera serieseger, säger nu: – Nu är det tio poäng, nu bör det vara klart. Det är bara vi själva som kan förhindra det nu. Om vårt spel låser sig totalt kan vi missa. Det är många svåra matcher kvar så vi måste bibehålla intensiteten i matcherna och på träningarna.
Sport • Publicerad 20 augusti 2001

I regn och åska på Österås IP tog Hässleholm ytterligare ett stort steg mot division II. Vädret var så besvärligt så att domaren Jimmy Sjöström ansåg sig tvungen att bryta matchen under tio minuter i första halvlek. Första halvlek bjöd på underhållande spel, men i andra halvlek sjönk spelkvalitén avsevärt. De kombinationer som setts hos båda lagen i början av matchen var nu helt borta. Asmundtorp la sig långt ner i banan och avvaktade. Då det var 20 minuter kvar av matchen och alla verkade vara inställda på 0–0 började det hända saker i målområdena. Hässleholm verkade sätta in en sista stöt och snurrade runt ordentligt vid gästernas målbur. I den 74: e matchminuten fick de en frispark som David Eek slog in från vänster, upp gick Marko Souste och nickade in 1–0. Inhopparen Sac Cartwright kom in och visade sin snabbhet och rann igenom först en gång, men då Filip Landgren räddade, men Sac tog revansch och i 86: e minuten satte han behärskat 2–0. Men plötsligt vaknade också Asmundtorp. De fick en straff med två minuter kvar att spela, men Bo Jönsson slog den inte bättre än att Christian Fegler i hemmamålet kunde rädda. I allra sista spelminuten hann dock Issa Manglind före Fegler på en långboll och lobbnickade in reduceringen och fastställde slutresultatet till 2–1.

Av Bert Magnusson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons