unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

IFK i kanonform – men stekhet Henningsson uppges klar för Wetzlar

Skador och sjukdomar stör IFK Kristianstad. Men mot Lugi spelade man trots det säsongens kanske bästa anfallshandboll. Philip Henningsson, som enligt uppgift lämnar IFK för spel i tyska Wetzlar, var en av planens bästa spelare.
– Det finns intresse från lite olika ställen, säger sjumålsskytten.
Philip Henningsson var en av flera spelare som imponerade mot Lugi.
Philip Henningsson var en av flera spelare som imponerade mot Lugi.
Foto: NISSE NILSSON

Handboll, Handbollsligan

Lugi–IFK Kristianstad 28–32 (15–14)

IFK: Anton Halén 9, Philip Henningsson 7, Teitur Einarsson 6, Adam Nyfjäll 5, Gregor Ocvirk 3, Alfred Ehn, Simon Birkefeldt.

Med Helge Freiman skadad gick IFK i praktiken runt på endast fyra spelare på nio meter. Men Olafur Gudmundsson (som fick rött kort i andra halvlek), Philip Henningsson, Gregor Ocvirk och Teitur Einarsson såg ändå till att vända underläge i paus till en komfortabel seger i svårspelade Sparbanken Skåne Arena.

Sjumålskytten Henningsson har tidigare fått beröm av tränaren Ljubomir Vranjes för sitt anfallsspel under säsongen, och mot Lugi visade 24-åringen varför.

– Vi blir ganska tunna med Helge skadad och Olafurs röda kort. Vi får gå tufft, men man får tillåtelse att köra på även om man missar något skott, för där är ju ingen annan, säger Henningsson, vars form pekar spikrakt uppåt.

– Det har känts bra den senaste månaden. Det är på rätt väg hela tiden, precis som för hela laget. Egentligen är det svårt att säga om vi spelar bra, men det som är positivt är att vi har kvar ett lugn hela matchen. Vi ligger under med fyra i första halvlek, men stressar aldrig upp oss.

Henningsson är högaktuell för den svenska EM-truppen i januari och är en av alla IFK-spelare som sitter på utgående kontrakt. Enligt uppgifter till Bladetsporten ska det också vara klart att han lämnar för spel i tyska Wetzlar, där bland andra Anton Lindskog spelar, efter den här säsongen.

– Jag har inga speciella kommentarer på det. Det finns intresse från lite olika ställen, så vi får se vad det blir av det, säger han.

Men du har bestämt dig?

– Vi får se. Jag vet inte riktigt hur det blir. Vi får vänta och se ett tag till.

Anton Halén gjorde nio mål mot Lugi.
Anton Halén gjorde nio mål mot Lugi.
Foto: NISSE NILSSON

En annan som verkligen var på spelhumör mot Lugi var Anton Halén. Högersexan gjorde nio mål och bjöd framför allt på matchens snyggaste inspel till Adam Nyfjäll.

– Jag är fortfarande förvånad – och att Adam var med på den. Men han brukar säga till mig att där finns lägen, säger Halén.

Det mesta ser bra ut nuförtiden?

– Nu är vi inne i det och har hittat varandra. Vi har gett oss fan på att det är dags att ta tag i det. Jämfört med de två första månaderna har vi en helt annan inställning.

Det ser ut som att det är roligare med handboll nuförtiden?

– Ja, men efter en tung period går man inte in i matcher med glädje och självförtroende. Det är aldrig roligt att förlora. Nu har vi satt oss ner och gett oss fan på att hjälpa varandra. Nu har vi fått upp farten och blir farliga.

En som däremot inte var på humör efter matchen var Ljubomir Vranjes. IFK-tränaren vägrade ställa upp på en intervju med Bladetsporten och skickade i stället fram den assisterande tränaren Björn Sätherström.

– Lugi spelar ett jättebra försvarsspel och stör oss ganska mycket. Vi är lite mer harmoniska i allting. Vi vet våra roller och när vi ska sätta dit stöten. Vi känns stabilare och säkrare och vet när vi ska gå på mål och när vi ska släppa bollen vidare. Det är den stora skillnaden jämfört med början av säsongen, säger Sätherström.

Ljubomir Vranjes ställde inte upp på någon intervju efter matchen.
Ljubomir Vranjes ställde inte upp på någon intervju efter matchen.
Foto: NISSE NILSSON

Fakta

Kungaligan

Philip Henningsson 3
Anton Halén 2
Teitur Einarsson 1