Annons

IFK Kristianstad letar storskytt i öst

HANDBOLL Bombkastare från de forna öststaterna sökes! Spaningsledare: Ingvar Edvardsson, ordförande i IFK Kristianstad. – Det är huvudmålet just nu, vi vill ha hit en storskytt till ett rimligt pris, säger Ingvar.
Sport • Publicerad 15 juni 2001

Det står nu klart att IFK tappar hårdskjutande Björn Lindbergh till Olympic/Viking.

Bombkastare Lindbergh ut – bombkastare från öst in.

Annons

Det är åtminstone tanken.

– Vi måste ersätta Björn och Peter Karlsson med åtminstone e-n högklassig skytt. Vi väljer att leta i gamla östeuropa med goda förhoppningar om att få napp. Det är större chans att få napp där än här hemma, och det behöver inte bli speciellt dyrt heller, kommenterar Ingvar Edvardsson. IFK har varit på jakt i östeuropa förr – med succéartade resultat. Veroljub Kosovac, Dragan Mihailovic och Vlado Samardzic är lirare som för evigt har skrivit in sig i IFK:s historieböcker.

Nu sätter man alltså in alla resurser för att få fram en ny kanon. Annars ligger man lugnt i IFK-lägret.

– Det är det enda projektet vi har just nu. Vi tänker först och främst satsa på de yngre och bygga ett lag för framtiden. Det är möjligt att vi lånar ett par juniorer från Tollarp men hur det utvecklar sig vet jag inte i dagsläget.

På förlustsidan finns nu, förutom Björn Lindbergh och Peter Karlsson, även målvakten Artur Zareba. Tre tunga förluster för IFK. På plussidan har man gjort klart med nygamle Mattias Jönsson och det är det enda som är klart i dagsläget. Anders Andersson vill till IFK och Ingvar är positiv till Anders-affären. Anders är Åhus spelare men är utlånad till Bromölla.

– Jag har pratat med Christer Carlsson i Bromölla och vi är inne på samma linje. Vi är överens om att detta skall lösa sig, vi vill inte att en enskild spelare ska komma i kläm. Det är ju deadline idag men det vi kan lösa vid ett senare tillfälle, bara vi är överens. Jag räknar med att Anders Andersson är klar til seriepremiären Skytten Peter Karlsson har tackat för sig efter lång och trogen tjänst (se gårdagens Bladet). Han spelar nästa säsong med huvudkonkurrenten BSK/Bromölla AIK.

– Peter har varit oerhört flitig under försäsongsträningen och vi fick uppfattningen att han skulle stanna, men Peter hade tydligen andra planer.

nBesviken?

– Nej, inte alls. Peter hade fått fribrev av gamla styrelsen och jag har förlängt detta fribrev. Vi kör med filosofin att alla ska få spela var dom vill och vi tänker inte sätta några käppar i hjulet för någon, säger Ingvar Edvardsson lugnt.

För en tid sedan hade IFK kontakt med en niometersspelare från division I. Många trodde att det var gamle IFK:aren Pelle Sjödin som IFK var i kontakt. Så var inte fallet.

Annons

– Jag snackade lite löst med Martin Hermansson från Olympic/Viking men när Martin fick nytt kontraktsförslag från O/V valde han att spela vidare där. Han spelar hellre i division I än i tvåan med oss och det är inget att säga om, menar Ingvar.

Återstår att se om vi får se någon bombkastare från öst i höst!

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons