Annons

IFK-kvartett upptaxeras för över hundratusen

HANDBOLL Tre ledare och en före detta spelare i IFK Kristianstad har drabbats av en kraftig skattesmäll. IFK-kvartetten har tillsammans en skatteskuld inklusive straffskatt på drygt 100000 kronor.
Sport • Publicerad 28 april 2001

Upptaxeringen för IFK-ledarna/spelaren gäller åren 1996-99 och den som drabbas värst är förre klubbdirektören Michael Englesson som upptaxeras med cirka 79000 kronor och ska betala cirka 50000 kronor i skatt.

I hans fall gäller upptaxeringen åren 1997-99.

Annons

Skattemyndigheten skriver i sin motivering att Englesson inte har deklarerat inkomst av tjänst från IFK i självdeklarationen. IFK har heller inte lämnat någon kontrolluppgift. Man skriver också att det har framkommit att Englesson har erhållit olika ersättningar som inte har redovisats som lön. IFK: s förre klubbdirektör har en annan syn på saken:

–Det finns många saker som inte stämmer, dom har formfel i sina papper. Jag har försökt göra dom uppmärksamma på det men har inte fått något gehör, suckar Englesson.

Han accepterar inte beslutet och har krävt att få träffa en representant från skattemyndigheten.

–Dom har lovat att kontakta mig och bestämma en datum då vi kan träffas. Jag hoppas att dom kommer till insikt om vad det här handlar om. Jag anser inte att dom har tagit i beaktan vad jag har skrivit, menar Michael Englesson.

–Då finns rena felaktigheter, men dom vill inte lyssna. Det känns lite som att dom kan göra hur dom vill, men jag kan inte få rätt, suckar Englesson.

Av Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons