IFK rustar för ny publikanstormning

En tredje hemmamatch mot Hammarby ger klirr i kassan. Nu laddar IFK Kristianstad för ny publikanstormning när biljetterna släpps. "Det finns ett nytt kösystem på webben", säger Nikolas Larsson.
Sport • Publicerad 25 april 2014
Foto: Foto: Tommy Svensson

Ur ett ekonomiskt perspektiv är en femte och avgörande match på hemmaplan en framgång. En fullsatt Kristianstad Arena innebär ett tillskott på 150 000-170 000 kronor netto.

Samtidigt skulle det, så klart, vara ett ekonomiskt nederlag om IFK förlorar på måndag.

- Jag hade hellre varit i semifinal nu, säger klubbchefen Nikolas Larsson.

I dag släpps biljetterna till den femte kvartsfinalen mot Hammarby. När biljetterna släpptes till de två första kvartsfinalerna blev det fullt kaos och totalstopp på webben. Men nu har åtgärder vidtagits.

- Actor, som sköter tjänsten, har köpt in ett särskilt kösystem som släpper in köparen på webbiljett i den takt som systemet klarar av att hantera. Förhoppningsvis kommer det att fungera smidigt, säger Nikolas Larsson.

Hur många biljetter "spärras" till de som kommer till arenan och köper?

- Vi försöker hålla det så länge det går så att man kan se hur anstormningen blir.

Räknar ni med nytt publikrekord?

- Vi kommer väl dansa däromkring, men det är omöjligt att säga.

Skulle IFK åka ut redan i kvartsfinalen går man, förutom bonusar från Svensk Elithandboll, miste om stora publikintäkter.

- Men det får inga effekter på hur vi ska driva föreningen vidare. Vi ska bygga upp en plattform för att kunna leva i med- och motgång. Sen är det klart att vi skulle få oss en törn rent sportsligt om vi inte klarar av att gå vidare, säger Nikolas.

Peter Maunula
Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.