unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

IFK:s kvalrysare sänds på kristianstadsbladet.se

IFK Kristianstad är på väg att ta sig till gruppspelet i European League. Nu är det klart att Kristianstadsbladet sänder den avgörande kvalmatchen mot polska Azoty-Pulawy på tisdag.
– På den här nivån har vi aldrig varit tidigare, säger Kristianstadsbladets sportchef Patric Nilsson.
Espen Christensen storspelade i bortamötet med polska Azoty-Pulawy.
Espen Christensen storspelade i bortamötet med polska Azoty-Pulawy.
Foto: Tommy Svensson

IFK Kristianstad tog en imponerande skalp och besegrade Azoty-Pulawy på bortaplan med 25–24. På tisdag är det dags för returmöte och skulle IFK vinna eller spela oavgjort kliver man in i European Leagues gruppspel i oktober.

Kristianstadsbladet kommer att sända avgörandet.

– Det här är stort för Kb, på den här nivån har vi inte varit tidigare. Att sända Europamatcher går vi igång på, säger Patric Nilsson, sportchef på Kristianstadsbladet.

Under försäsongen har det gått att se IFK:s matcher mot Vinslöv, Sävehof, Ystads IF och Karlskrona på kristianstadsbladet.se. Sändningar som följts av flera tusen tittare.

– Mot Sävehof hade vi över 11 000 startade strömmar och nu förväntar vi oss ett nytt rekord, säger Patric Nilsson, som förväntar sig en riktig rysare.

– Precis som alla våra prenumeranter vet vi inte speciellt mycket om det här polska laget eftersom vi inte kunde se den första matchen. Men vann IFK utan Teitur (Einarsson) borde man fixa det här. Men det blir ingen promenad i Tivoliparken.

Det är Viasat som äger rättigheterna till European League, men eftersom man inte hade några planer att sända IFK:s returmöte gick turen vidare. I IFK Kristianstad är man extra angelägna om att matchen sänds eftersom bara 50 åskådare tillåts i arenan.

– Redan när vi var nere i Polen började vi jaga runt i den här frågan. Det finns ett jätteintresse att se den här matchen när den är så avgörande. Där har vi ”Bladet” att tacka, säger Henrik Fröberg, evenemangschef i IFK.

Är matchen slutsåld?

– Ja, de 50 biljetterna som såldes försvann snabbt.

Om du är prenumerant kostar matchen 79 kronor. För icke prenumeranter kostar matchen 99 kronor.

Fakta

IFK Kristianstad–Azoty-Pulawy

När: Tisdag, 18.45.
Var: Kristianstad Arena.
Vad: European League, andra kvalomgången, match 2.
Följ matchen: På kristianstadsbladet.se sänds matchen. Om du är prenumerant kostar matchen 79 kronor. För icke prenumeranter kostar matchen 99 kronor.
Förutsättningar: IFK vann det första mötet med 25–24 och går vidare till gruppspelet vid seger eller ett oavgjort resultat. Skulle man förlora med en boll blir det en målskillnadsaffär där antalet bortamål blir avgörande.
Så funkar EHF European League:
• 12 lag tar sig vidare till gruppspelet från den andra kvalomgången. Gruppspelet består sedan av fyra sexlagsgrupper dit 12 lag redan är direktkvalificerade, bland annat Alingsås HK.
• Gruppspelet inleds den 20 oktober och avslutas den 2 mars 2021 och de fyra bästa lagen i varje grupp tar sig vidare till åttondelsfinal.
• Både åttondels- och kvartsfinal spelas som dubbelmöte hemma/borta.
• EHF European League avslutas med ett Final Four-spel den 22-23 maj.

Fotnot: I en tidigare version av den här artikeln stod det att sändningen kommer att vara gratis för prenumeranter. Det är en uppgift som inte stämmer. Vi ber om ursäkt för felaktigheten.