IFK ser över läget inför allsvenskan

Sport • Publicerad 21 januari 2003

HANDBOLL KRISTIANSTAD

I söndags tog IFK Kristianstad steget upp i allsvenskan.

Den nytillträdde IFK-basen Kent Angergård njöt av framgången och kanske allra mest njöt han av att drygt 1900 personer hade kommit till Idrottshallen.

– Det var en riktig wow-upplevelse. Bättre kunde det inte blivit. Fullsatt, killarna bjöd på bra handboll och vi tog steget upp i allsvenskan, säger Kent Angergård, dagen efter avancemanget.

I lördagens Kristianstadsbladet lovade Angergård att styrelsen skulle se till att laget fick bästa möjliga förutsättningar för att göra ett bra resultat även i allsvenskan.

Vad innebär det egentligen?

– Vi kommer att skapa ekonomi för en allsvensk satsning. Söndagens match visade att det finns ett enormt intresse för handboll och vi har redan fått flera samtal från gratulanter och företag som vill vara med och stötta oss.

Kommer ni att förstärka?

– Vi har styrelsemöte i morgon (läs ikväll) och då ska vi diskutera igenom hur vi ska arbeta, så jag vill inte säga för mycket. Men jag tror inte att vi kommer att köpa någon ny spelare.

– Det känns lite som att man skulle svika de killar som tagit oss hit. De har visat en mycket stor moral och lojalitet mot klubben och istället vill vi satsa pengarna på dom. Se till så att de får bästa möjlighet att förbereda sig inför matcherna.

Hur ska ni göra det?

– Spelarna ska kunna ta ledigt från jobbet för att spela match. Björn Lindbergh som börjar på polishögskolan i Växjö ska kunna få träna med Växjö och även kunna åka hem och träna och spela matcher med laget.

– Det är mer såna förutsättningar som jag menade. Men vi får se om vi kommer fram till något annat på styrelsemötet.

Av Jonas Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.