IFK tilldelas ”Guldbiljetten” 2014

IFK Kristianstads har tilldelats ett pris för sin fantastiska publikutveckling de senaste åren. Det är bolaget Attendance2 AB som har delat ut ”Guldbiljetten” 2014 till IFK Kristianstad.
Sport • Publicerad 10 april 2014
Nikolas Larsson.
Nikolas Larsson.Foto: 

– IFK Kristianstad har gjort en otroligt häftig resa med sin publik och är en självklar förebild för alla svenska idrottsklubbar. Det är inget speciellt med dricksvattnet i Kristianstad som gör att invånarna går man ur huse för att se handboll, utan IFK Kristianstad har visat vilken effekt man kan få av ett hårt och målmedvetet arbete med publiken i fokus, säger Janne Ednertz, VD på Attendance2.

Med ett publiksnitt på nära 5 000 åskådare har IFK nära tre gånger fler åskådare än tvåan i publikligan – ”en prestation som saknar motstycke i idrottssverige”, enligt Attendance2.

Svenskt rekord

I år ökade IFK sitt publiksnitt i grundserien från 4 087 till 4 940, en ökning som innebär svenskt rekord i klubblagshandboll.

– Vi har haft en fantastisk resa med vår underbara publik. Att få Guldbiljetten är både roligt, hedrande men också inspirerande för framtiden, säger klubbchef Nikolas Larsson.

Marknadskoordinatorn Sebastian Rosenberg:

– Det här är ett härligt bevis på att vår medvetna marknadssatsning ger resultat. Samtidigt hade detta inte varit möjligt utan våra flera hundra ideellt arbetande IFK:are, och sen får vi inte glömma supporterklubben Södra Kurvan som gör ett otroligt bra jobb.

Priset kommer att delas ut i samband med den första SM-kvartsfinalen på lördag.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.