Annons

IFK:s bidrag till Skånelaget

I dag inleds Sverigecupen med inte mindre än sju IFK Kristianstadspelare i den skånska truppen.
Sport • Publicerad 16 januari 2009
Skånes hopp Övre raden från vänster: Victor Röxner, Johan Svensson, Oscar Hansson, Anton Lindskog. Nedre raden från vänster: Emil Karlsson, Albert Cervin, Oliver Åkerman, Oscar Ahlbin. BILD: WILLY ALM
Skånes hopp Övre raden från vänster: Victor Röxner, Johan Svensson, Oscar Hansson, Anton Lindskog. Nedre raden från vänster: Emil Karlsson, Albert Cervin, Oliver Åkerman, Oscar Ahlbin. BILD: WILLY ALMFoto: 

- Det beror inte på att jag är ansvarig för dem utan för att vi här har jäkligt ambitiösa och duktiga killar, säger Skånes coach Kenneth Andersson inför avresan.

Sverigecupen i handboll (jämförbart med ishockeyns TV-pucken) i Katrineholm drar igång i dag med favorittippade Skåne mot regerande mästarna Blekinge i en het öppningsmatch.

Annons

IFK-tränaren Kenneth Andersson leder det skånska laget som består av åtta spelare från regionen. IFK har med sju spelare (åtta om man räknar in reserven Oliver Åkerman) och även Bjärnums Robin Håkansson har tagit en plats i 17-mannatruppen.

- Att vi är så många från samma klubb betyder ju att vi är samspelta, säger IFK-spelaren och lagkaptenen Oskar Hansson.

De skånska 93-orna har ett hårt favorittryck på sig men det är inget som stör Hansson.

- Det ska bara bli roligt att spela. Men det skulle ju betyda mycket att få vinna Sverigecupen, säger han.

Coachen Kenneth Andersson hoppas naturligtvis på framgångar, men vill framför allt visa upp sina spelare så de kan komma vidare till riksläger.

- Just nu har vi i IFK Sveriges bästa 93-lag, det är jag helt övertygad om. Ett par tre spelare ligger bra till för rikslägret, säger han. Så här säger Kenneth om alla IFK-spelarna i truppen:

Albert Cervin-Gustavsson, målvakt:

- Har tagit ett stort kliv framåt i år och är nu en av två målvakter som kommer att slåss om platsen i förstauppställningen. Mycket bra närspel.

Oscar Ahlbin, vänstersexa:

- En av två vänstersexor i truppen. Energisk, ger alltid ett hundra och en mycket procent bra kontringsspelare.

Annons

Victor Röxner, nio meter:

- En jättetalang som är bra på i princip allt. Bra skott och bra inspel till linjen.

Oskar Hansson, nio meter:

- Lagkapten i Skånelaget. Bra inspel och fantastiska satsningar. Mogen i spelet och mycket fysiskt stark.

Johan Svensson, högernia:

- Truppens enda vänsterhänta högernia kommer att få dra ett stort lass på högernio, men det gör han bra. Mycket bra skott och en mycket bra försvarsspelare i 3-2-1.

Anton Lindskog, mittsexa:

- En målmaskin som fångar det mesta och omsätter det så gott som alltid i mål. Har utvecklats enormt mycket i 6-0-försvaret under året.

Emil Karlsson, högersexa:

- Mycket säker i läget och en bra kontringsspelare. Har tidigare spelat på nio meter vilket syns på hans speluppfattning.

Annons

Oliver Åkerman, målvakt:

- Är reserv och med laget i Sverigecupen. Mycket bra närspelsmålvakt. Fantastiskt snabb i reaktionerna.

Fotnot:I tjejernas trupp finns tre spelare från Åhus Handboll: Rebecca Isaksson, Linn Cederberg och Nickie Johnson.

Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons