Annons

IFK:s inbetalning blev fördröjd

HANDBOLL Inbetalningen blev fördröjd. På torsdag gör konkurshotade IFK Kristianstad ett nytt försök. –Då hoppas jag att allt är klart, säger ordföranden Ingvar Edvardsson.
Sport • Publicerad 6 mars 2001

Krisdrabbade IFK Kristianstad planerar redan inför nästa säsong.

Samtidigt pågår kampen som ska rädda föreningen från konkurs.

Annons

Den 12 februari gav IFK-basen Ingvar Edvardsson ett första klartecken. Då hade IFK fått in de pengar som behövdes för att reglera skulden. Nu återstår, enligt IFK-ordföranden, bara inbetalningen.

–Jag är lite irriterad över att det inte blivit klar ännu. Jag trodde att det skulle varit löst redan i förra veckan. Nu siktar vi på torsdag. Vi måste bli av med det här.

IFK har tidigare betalat in drygt 190000 kronor. Och igår rapporterade P4 Radio Kristianstad att IFK Kristianstad på måndagen hade betalat in ytterligare 320000 kronor.

–Det stämmer inte. Jag vet inte varifrån de fått uppgifterna. Jag blev förvånad när jag hörde det.

IFK:s skuld uppgår till 2,2 miljoner och klubbens uttalade mål har länge varit en helhetslösning.

–Det är det vi hoppas på. Vi ska betala in hela skulden så fort som möjligt, säger Ingvar Edvardsson.

Ett konsortium – bestående av ett okänt antal personer som står klubben nära – har säkerställt pengarna som rädda klubben.

Återstår bara att se när inbetalningen sker.

–Det ska bli skönt när allt blir klart, summerar Ingvar Edvardsson.

Av Anders Thell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons