Ifö Bromölla knep en pinne

0–0 i division II-premiären. En poäng borta mot Nike. "Det får vi vara nöjda med", säger Bromöllatränaren Mats "Matte" Andersson.
Sport • Publicerad 20 april 2009

GIF Nike och Ifö Bromölla bjöd inte på något större skönspel i premiären.

– Men så är det i början av en serie, då är det mest kamp som präglar spelet. Det ser man ju till och med på matcherna i allsvenskan, säger Matte.

Nike hade sin spelidé klar för sig. Ett par-tre passningar inom laget, sen en lång lyra mot Bromöllas straffområde.

– Deras sätt att spela var väldigt primitivt. Men trots att de lyfte långt och hade en massa bjässar i laget så hanterade vi det på ett utmärkt sätt, säger Matte. Backlinjen med Per Brynolfsson, Hampus Lundkvist, Martin Lindstrand och Daniel Nilsson skötte sig prickfritt i hela matchen.

– Hela laget gjorde en helgjuten insats men backlinjen och Ola Olausson i målet förtjänar ett extra plus.

Bromöllas bästa lagdel var den försvarsmässiga.

Framåt var det inte lika bra – speciellt så brast det i de avgörande lägena.

Bromölla hade tre klockrena lägen att ställa om, men i alla tre lägena så höll den sista och avgörande passningen alldeles för dålig kvalité.

– Lyckas vi med någon av de passningarna så är vi fria med målvakten. De misslyckade omställningarna är det jag är mest besviken på i den här matchen, säger Bromöllatränaren.

Bromölla får trösta sig med att man höll nollan i sin division II-comeback.

Och kanske är det som Matte säger:

– Flera lag kommer att få problem med att möta Nike på deras hemmaplan. Och då känns det bra att vi lyckades ta en pinne.

Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.