Annons

Inga skånska framgångar i kavlarna

ORIENTERING Årets 7-manna och 4-dama vill säkert de skånska elitorienterarna glömma snabbt. De hade ingen stor dag i Blekingeskogarna och det gick speciellt emot på nattsträckorna. Herrklassen bjöd på en rafflande slutduell som Ronneby OK vann före Hakarpspojkarna, som kunde trösta sig med en förkrossande seger för damerna
Sport • Publicerad 14 april 2001
Johan Modig visade på slutsträckan att formen är på väg inför elitserien de närmaste dagarna.Bild: BOSSE NILSSON
Johan Modig visade på slutsträckan att formen är på väg inför elitserien de närmaste dagarna.Bild: BOSSE NILSSONFoto: En bra slutsträcka.

Den unga kvartetten Lotta, Elina, Emilia och Kajsa, samtliga med efternamnet Nilsson från FK Göingarna, gjorde en habil insats krönt med ett bra lopp av Kajsa Nilsson på sista sträckan. Det blev 13:e plats i slutprotokollet, medan Pan-Kristianstad kom på 18:e plats.

– Det var lite segt att springa i dag, berättar Kajsa Nilsson. Träningslägret med juniorerna inför sommarens världsmästerskap bjöd på många hårda träningspass. Nu blir det intressant att ta en dust med tjejerna på den klassiska distansen i elitserien.

Annons

– Våra löpare tappade alldeles för mycket på nattsträckorna, berättar Åsa Melkersson från Pan-Kristianstad. Det var svårt och det var mer dagbanor än banor för nattorientering. Herrarna tappade hela 29 minuter. Damkavlen vanns nu av IK Hakarpspojkarna, som hade två före detta Pan-tjejer i laget. Småländskorna tog en förkrossande seger och Anette Granstedt var helt suverän på slutsträckan. Allt skvallrar om att Anette kan göra en come back i de stora sammanhangen. Hon flög fram i skogen.

Göingarnas Kajsa Nilsson hade en fin sträcktid på sista sträckan och kunder här mäta sig med de främsta om vi undantar Anette Granstedt.

–Det gick bättre för våra damer på dagen, där Marie Svensson, Susanne Andersson och Danute Månsson gjorde stabila lopp, berömmer Åsa Melkersson. Ronneby OK tog tidigt ett stadigt tag om ledningen i herrtävlingen, men hela tiden närmade sig Hakarpspojkarna. Mattias Karlsson såg till att det blev en duell på näst sista sträckan. Ronneby hade ryssen Michail Mamleev på slutsträckan och Hakarpspojkarnas Matti Envall. Här var den urstarke ryssen suverän och förde fram sin klubb till seger med 59 sekunders marginal.

Pan-Kristianstads tre nattlöpare Per-Åke Nilsson, Mats Persson och Henric Höglind hade en svart afton. Trions insats gav laget ett minus på 29 sekunder till ledande lag. Per-Åke Nilsson missade minst av de tre och var sex minuter efter teten på startsträckan.

Sedan blev det svårt för daglöparna att slå sig fram till en topplacering.

– Henrik Tryggeson inledde bra, medan Henrik Modig missade lite, säger Bengt-Göran Månsson i Pan-Kristianstad. Andreas Nilsson svarade för en habil insats och Johan Modigs slutsträcka var av samma klass som de främsta löparna.

– Orienteringen stämde i dag för mig och det var bra med tanke på elitserien den närmsta dagarna, berättar Johan Modig. Annars har jag varit lite krasslig tidigare i veckan, men det kände jag inte av i dag.

Ändå räckte det inte till mer än en 14:e plats för Pan.

Det var en bitande kall vind som drog fram på det öppna målområdet, där det gick mycket bra att följa löparna. Inte minst vid varvningen. En bra uppläggning av arrangerande FK Vittus.

Av Eje Johansson 044-18 55 55
Av Eje Johansson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons