Ingen EM-medalj för Nilla Fischer

FOTBOLL Det blir ingen EM–semifinal på hemmaplan för Nilla Fischer och Sveriges F 19–landslag i fotboll. Tyskland vann den avslutade matchen i gruppspelet med 1–0 (1–0) över Sverige i Ängelholm.
Sport • Publicerad 7 maj 2002

Sverige hade behövt göra tre mål efter att Anja Mittag i 20:e minuten gett Tyskland ledningen. Sara Lindén som spelat back i de båda tidigare matcherna ryckte upp det svenska spelet och avlastade Nilla, som kämpade sig igenom matchen men har ont av av höftskada. Sverige fick tryck på Tyskland i andra halvlek. Även Yolanda Odenyo flyttades upp på mittfältet men ändå fick Sverige inga heta målchanser. Man utnyttjade inte möjligheterna att spela sig fram utan förlitade sig på sologenombrott och de stupade om inte förr så på den tyska mittbacken Christina Kruger. Förbundskapten Anna signeul var bedrövad efter matchen. – Vi har haft världens oflyt hela turneringen. Man kan inte vara för hård mot de här 18–19–åriga tjejerna. Inte ens vuxna klarar att bryta en negativ trend. Baklängesmålet i slutsekunden mot Spanien i inledningsmatchen satt kvar i bakhuvudet när det kom till egna avslut. Nilla gick på vilja. Det är många som kommer att ha problem med självförtroendet den närmaste tiden om de inte ser till att glömma den här turneringen. Närmare än ett stolpskott kom inte Sverige. Lotta Schelin prickade insidan och returen svepte precis förbi Emma Lindqvist som inte fick träff på bollen.q

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.