Annons

Ingen final för Småkronorna

De regerande världsmästarna i U18-VM i ishockey får åka hem utan en ny guldmedalj från mästerskapet i Frisco, Texas. Småkronorna förlorade semifinalen mot Kanada med 1–8.
Ishockey • Publicerad 6 maj 2021
Småkronorna förlorade semifinalen i U18-VM mot Kanada. Arkivbild.
Småkronorna förlorade semifinalen i U18-VM mot Kanada. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det svenska laget hade lyckats resa sig efter 1–12 mot Kanada i gruppspelet och besegrade USA i kvartsfinal (5–2). Men efter två starka perioder i semin tog det roliga slut.

De övermäktiga kanadensarna ledde då, efter 40 minuters spel, med "bara" 2–1, efter ett svenskt mål av Isak Rosén. Skulle de blågula kunna skrälla? Nej, i slutperioden var Kanada helt överlägset och smällde in sex mål.

Annons

"Vi spelade ganska bra defensivt i två perioder. De fick till en massa skott men det var aldrig riktigt farligt", säger Sveriges förbundskapten Anders Eriksén till Internationella hockeyförbundets hemsida, och fortsätter:

"Vi hade en bra chans i första perioden när det stod 0–0, när (Arvid Eljas) träffade stolpen och sedan en annan bra möjlighet i andra. Om vi hade lyckats vara ett eller två mål upp hade det kunnat sluta annorlunda. Men deras tidiga mål i tredje perioden var förödande för oss".

Småkronorna får i bronsmatchen möta ett Finland som sin semifinal var nära att hämta in 2–5 mot Ryssland. Den matchen slutade 6–5 till Ryssland, som alltså får ta sig an Kanada i finalen. De båda matcherna spelas natten till fredag, svensk tid.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons