Ingen lyckad dag för Westrup i lag-EM

Lag-EM i golf inleddes i Stenungsund i går. Damlaget bestående av bland andra Kristianstads Caroline Westrup ligger femma efter första dagen.
Sport • Publicerad 9 juli 2008

Sverige har tre över par medan ledande Spanien ligger sju under. Caroline Westrup hade ingen lyckad första runda. Hon gick runt på 79 slag, sju över par.

- Jag missade två fairways som ledde till en dubbelbogey och en trippelbogey. Det förstörde hela rundan, men det kändes ändå bra, jag vet att spelet sitter där, säger Caroline Westrup, som gör sitt sjätte lag-EM.

Westrup gjorde den sämsta rundan av svenskorna och resultatet räknades inte in i totalen där endast de fem bästa rundorna tas med.

- De flesta känner att de kan göra mycket bättre, men kvalet har ingen betydelse. Det är på torsdag det gäller, säger Westrup.

I dag avslutas kvalet där de åtta främsta lagen går till matchspel.

- Vi vill komma topp tre för att slippa Spanien, som vi tror vinner kvalet.

- Det är i matchspelet vi är riktigt bra.

Caroline Westrup har sedan tidigare två guld och tre silver i lag-EM.

Övriga i det svenska laget är Caroline Hedwall, -4, Pernilla Lindberg, -2, Camilla Lennarth, +1, Anna Nordqvist, +2 och Jacqueline Hedwall, +6.

Johannes Lindén
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.