Annons

Ingen medalj för Stureson

BANRACING MANTORP. Johan Stureson snubblade på mållinjen. Knislingesonen misslyckades hårfint i kampen om bronsmedaljen i GTR-serien. – Jag hade hoppats att det skulle gå lite bättre den här säsongen, erkänner han efter säsongsfinalen i Mantorp.
Sport • Publicerad 17 september 2001

Johan Stureson svarade för två bra race i GTR-serien. Men de två andraplatserna i Mantorp räckte inte för att klättra upp på prispallen. 28-åringen blev fyra i sammandraget, ynka åtta poäng bakom trean Thed Björk.

– Tyvärr räckte det inte hela vägen, men det var inte här det avgjordes. Jag inledde för dåligt. Mot slutet har det gått betydligt bättre och det är synd att jag inte kunde börja på samma sätt, menar Stureson som kör en Porsche 996.

Annons

I det första racet som avgjordes på lördagen körde Johan Stureson in på andra plats efter Mats Lindén. Inte ens totalsegraren Henrik Roos lyckades hänga med toppduon.

– Det berodde nog på att det regnade. Man såg att han hade problem, säger Stureson som startade som trea.

– Jag fick en lucka och kom ut som tvåa och sen bevakade jag den. Det kändes aldrig som om jag var hotad. Enda nackdelen med racet var förstås vinnaren, Mats Lindén.

– Det var ju han jag jagade i sammandraget. Det hade varit bättre om någon annan vunnit.

Det andra racet, som kördes igår, blev nästan en repris av det första. Mats Lindén och Johan Stureson la beslag på de två första platserna och Stureson satsade hårt för att ta sig förbi.

– Men det var blött igen och det gick inte att chansa hur som helst. Jag hade dessutom problem med en diffbroms och det gjorde inte läget bättre, säger Stureson som har en hel del pallplaceringar bakom sig i år.

Det enda som saknas är en seger. Nu återstår det att se om han gör ett nytt försök i GTR-serien – som får ett nytt internationellt reglemente – nästa säsong.

– Inget är bestämt ännu. Vi får se hur det blir med bilen. Jag vet inte vad han som äger den vill göra, avslutar Johan Stureson.

FOTNOT. Johan Stureson vann den inofficiella GT3-serien med sin Porsche 996. Serien har dock inte sådan status att 28-åringen från Knislinge blir svensk mästare.n

tabellen GTR-serien

1. Henrik Roos, Chrysler Viper, 194 poäng, 2. Mats Lindén, Porsche 911, 148, 3. Thed Björk, Porsche GT3 R, 139, 4. Johan Stureson, Porsche 996, 131, 5. Anders Levin, Porsche GT2, 90.

Av Anders Thell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons