Ingen seger för Höllgrens pågar

”Hemmalaget” Team Argon 18 hoppades på en braksuccé. Den uteblev. Det blev något mitt emellan. ”Vår insats får tre av fem i betyg”, tyckte Marcus Svensson, som fortfarande har chansen på totalsegern i GP-cupen.
Sport • Publicerad 2 augusti 2014
Isac Lundgren, till höger, blev bäste åkare i Team Argon 18 Scandinavia.
Isac Lundgren, till höger, blev bäste åkare i Team Argon 18 Scandinavia.Foto: Foto: Bosse Nilsson
Marcus Svensson.
Marcus Svensson.Foto: Foto: Bosse Nilsson

Argon 18:s huvudmål var att Marcus Svensson skulle vara före totalledaren Alexander Wetterhall i mål.

Det målet infriades.

Men resten?

– Nja, det gick väl inte riktigt som vi hade tänkt oss. Ingen topprestation, men ändå godkänt, tyckte teamledaren Mats Höllgren, som hade hoppats få se en egen åkare först i mål när han nu hade samlat ihop laget för en tävling på hemmaplan.

Ingen lycka för Olsson

Ett av tävlingens stora dragplåster var dubble svenske mästaren Michael Olsson, som var lätt att känna igen i sin blågula mästartröja, men han fick inte riktigt till det i går.

Olsson var med i den klunga som jagade utbrytargruppen och han hade sällskap av GP-cupens toppduo Alexander Wetterhall och Marcus Svensson.

Olsson och Wetterhall försökte att jaga ikapp ledarklungan, men båda deras försök var förgäves.

Den ende som lyckades jaga ikapp utbrytargruppen var unge Emil Andersson från Team Bliz-Merida och han lyckades bli tvåa till slut.

– Verkligen imponerande av Emil, berömde tredjeplacerade Isac Lundgren, som blev Mats Höllgrens bäste åkare den här kvällen.

För totaltvåan Marcus Svensson slutade det med en sjundeplats, men han lyckade behålla andraplatsen i totalen och petade samtidigt ner Alexander Wetterhall, som i går cyklade in som 17:e man, från topp-två.

Marcus Svensson kände sig inte riktigt hundra inför loppet och saknade det där lilla extra i åkningen.

– Jag har känt mig krasslig de senaste dagarna, när loppet sedan startade så kändes det ändå okej, men samtidigt kände jag att jag inte kommer att klara att ligga på max. Och det hade ju behövts i dag, sa Svensson.

Men du har ju fortfaranade chansen på totalsegern?

– Jadå, jag är med. Jag är bara sex poäng bakom Morén, så honom tar vi i Trollhättan, flinade Svensson.

Seger för dig och tredjeplats för Morén så vinner du cupen med en poäng...

– Haha, ja, det hade ju suttit fint. Vi får sikta på det helt enkelt.

Taner Caliskan och Louise Cronholm
Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.