Inget slutspel för Kaspers Skånelag

Det blev inget slutspel för Skånes innebandylag i distriktslags-SM för 15-åringar i Karlstad. Men Willands-talangen Kasper Svensson var ändå inte missnöjd.
Sport • Publicerad 11 januari 2011

– Vi vann de två första matcherna, men sedan förlorade vi både mot Stockholm och Västerbotten. Vi ledde med 3–0 i den sista matchen, men sedan slappnade vi av någon anledning av, och det gjorde att vi till slut förlorade, säger Kasper.

Skåne blev trea i sin grupp bakom Stockholm och Västernorrland, de två lag som sedermera kom att mötas i final och där Västernorrland till slut vann SM-guldet.

Mest anmärkningsvärt var att Skåne vann turneringens första match mot kommande mästarna Västernorrland med hela 12–1.

– Men jag är ändå inte förvånad över att de vann. Det är svårt att säga vilka som är bäst egentligen, för det är väldigt jämnt. Det handlar ofta om vilka som är mest taggade och man märkte att de hade en bra lagsammanhållning, säger Kasper.

Kasper, som var lagkapten under sitt andra SM, blev poänglös under sina fyra matcher, men spelade ett stabilt backspel.

– Det gick helt okej. Men i början av den andra perioden mot Stockholm så blev jag skadad och fick bryta. Vi hade box play och en av deras killar fick in ett knä i min rygg, och jag tror att en nerv hamnade i kläm. Benen domnade av och jag blev öm i ryggen, säger Kasper, som fortfarande känner av smällen.

Det vimlade av innebandyintresserat folk under dagarna i Karlstad.

På plats fanns representanter för alla innebandygymnasium och landslags-ledningen för U19-landslaget.

– Man växer som spelare när man vet att så många tittar på det man gör. Det var inspirerande. Sedan fick man sig också en tankeställare när det gäller gymnasievalet, säger Kasper, som inte är främmande för att gå på ett innebandygymnasium.

– Jag är lite osäker än så länge, säger han.

15-åringen spelar förutom innebandy i Willands IBK även fotboll i Fjälkinge, men det är innebandyn som ligger närmast om hjärtat.

– Jag satsar absolut mer på innebandyn. Och skulle jag komma in på ett innebandygymnasium så lägger jag nog ner fotbollskarriären.

Anledningen till valet av idrott är ganska enkelt.

– Innebandy är helt enkelt roligare, säger Kasper.

Jonas Gustavsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.