Inhoppare vände matchen

FOTBOLL TOLLARP. 0–1 efter 83 minuter blev till 2–1 vid full tid. Tollarp vände och vann i slutminuterna mot Klippan. – Jag är mycket nöjd med tre poäng, säger Tollarpstränaren Tommy Börjesson.
Sport • Publicerad 9 maj 2002
Pär-Ola Mårtensson fixade straffen som betydde 1–1 och hans forwardskollega Jesper Yngvesson ordnade tre poäng till Tollarp i slutminuten.
Pär-Ola Mårtensson fixade straffen som betydde 1–1 och hans forwardskollega Jesper Yngvesson ordnade tre poäng till Tollarp i slutminuten.Foto: Kämpade och slet.

Tollarp vann med 2–1 mot Klippan på hemmaplan, men segern satt långt inne.

Klippan tog ledningen efter en halvtimme, en ledning som man höll fram till den 83:e minuten. Då ordnade Pär-Ola Mårtensson en straff efter att ha blivit neddragen av Klippans målvakt.

Mattias Thurban tog hand om straffen. Roger Christenson gick dock åt rätt håll och räddade bollen som tog i stolpen. Bollen hamnade åter hos Mattias Thurban som kunde sätta kvitteringen.

– Jag kände mig nöjd med en poäng efter kvitteringen, säger Tommy Börjesson.

Inför den andra halvleken ändrade Tommy Börjesson om i laget och slängde in en extra forward för att få till en kvittering. In kom Jesper Yngvesson som gjorde ett mycket bra inhopp. Han var nära att kvittera redan efter en minut av den andra halvleken. Han fick då bollen i straffområdet efter en hörna och fick kanonträff, men bollen tog i stolpen.

Han hade sedan ytterligare ett mycket bra läge när han kom fri, men bollen fick en konstig studs och målvakten kunde rädda.

– Bollen hängde liksom kvar i luften och jag fick aldrig tag på den, säger Jesper Yngvesson.

Han tog dock revanch då han satte det vinnande målet i den sista matchminuten. Det var ett samarbete mellan två inhoppare.

Patrik Winberg spelade fram Jesper som kom fri och satte bollen i den bortre burgaveln med ett distinkt skott.

– Jag tänkte inget utan sköt bara och det gick ju bra, säger Jesper som legat i lumpen och inte kunnat träna ordentligt.

Tommy Börjesson var mycket nöjd med sin inhoppare.

– Det är synd att behöva ha en sådan spelare på bänken, men vi spelar med en forward och P-O Mårtensson flyttar man ju inte på hur lätt som helst, säger Tommy Börjesson.

MATCHFAKTA

Tollarp–Klippan 2–1 (0–1)

Målen:0–1 (30) Andreas Sandgren, 1–1 (83) Mattias Thurban, straff, 2–1 (89) Jesper Yngvesson.

Domare:Magnus Rasmusson, Sjöbo.

Publik:208.

Av Carl Johan Bjäreborn
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.